Ofertă de sezon la Ploieşti: carne de porc stricată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Ploiesti
Arhivă Ploiesti

Inspectorii OPC Prahova au dat amenzi de 50.000 de lei comercianţilor de carne de porc care au depozitat în condiţii improprii marfa scoasă la vânzare, dar şi pentru cneafişarea elementelor de identificare a produselor.

Ploieşteni, mare atenţie de unde cumpăraţi carne de porc pentru Sărbătorile de iarnă. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Prahova au descoperit,ieri, în urma unui control, numeroase nereguli la unele magazine din incinta Halelor Centrale din Ploieşti care comercializează carne tocată, şorici, măruntaie, cârnaţi şi alte produse din carne de porc.

Vânzătorii, iritaţi

Verificările i-au iritat pe unii dintre vânzători, care au sărit la ceartă, încercând să dovedească că nu fac nimic ilegal. Numai că inspectorii OPC nu s-au lăsat impresionaţi şi au împărţit amenzi usturătoare celor prinşi că nu respectă legea. „Am văzut că au fost recalcitranţi, s-au supărat, probabil, că le punem prea multe întrebări. Dar nu putem să-i iertăm, că se joacă cu sănătatea oamenilor. I-am sancţionat contravenţional pentru neafişarea elementelor de identificare a cărnii şi a produselor din carne, pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare, dar şi pentru că am găsit carne tocată amestec, vândută fără a se specifica ce carne conţine şi proporţia componentelor", a declarat Alexandru Cârdei, inspector în cadrul OJPC Prahova.

Pentru toate aceste nereguli, comercianţii au fost amendaţi cu 50.000 de lei. „Este îngrijorător. Vreau să vă spun că dacă le cerem să ne arate o bucată de carne şi pe o parte şi pe alta şi vrem apoi, să ne-o schimbe se supără pe noi. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să văd în vitrine carne care pare veche, îngălbenită, cenuşie. Aceşti oameni trebuie trimişi după gratii ca să nu ne trimită ei pe noi în spitale", a  spus Alexandrina Mateescu, o ploieşteancă de 54 de ani.

Specialiştii în nutriţie recomandă ploieştenilor să cumpere carne de porc numai de la unităţile avizate sanitar-veterinar, de la măcelării sau raioane  de carne din supermarket. Totodată, consumatorii sunt sfătuiţi să verifice cu atenţie termenul de valabilitate al produselor. Cea mai gravă boală pe care o pot contacta cei care mănâncă carne de porc infestată este trichineloza. Semnele clinice sunt dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături, febră, edeme pe ploape şi faţă, însoţite de conjunctivită şi dureri musculare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite