Ploieşti: Încep controalele la centrele de colectare a fierului vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile care cumpără fier vechi ce provine din infrastructura feroviară vor fi amendate cu până la 40.000 de lei.

Prefectura Prahova a demarat, astăzi , controale la peste 40 de societăţi de colectare a fierului vechi existente în judeţ. Şi asta după ce guvernanţii au interzis firmelor, care achiziţionează metale feroase şi neferoase, să mai cumpere de la persoane fizice componente care provin din infrastructura feroviară.

În urmă cu aproape două săptămâni, hoţii au furat mai multe plăci de prindere şi reglaj a tensorilor stâlpilor de susţinere a firului de contact blocând, timp de  aproape şase ore, circulaţia trenurilor între staţiile Brazi şi Crivina. În plus, acest tip de furturi pun în pericol siguranţa circulaţiei.

„Ne confruntăm frecvent cu astfel de situaţii, de furturi de fier. În urmă cu câteva zile, am prins un bărbat din Blejoi în timp ce sustrăgea saboţi şi diverse componente  din vagoanele de marfă. Acesta lucru ne-a creat multe probleme. Acum are mandat de arestare pentru 29 de zile", a declarat comisarul şef Petre Osiceanu, şeful Poliţiei Transporturi Prahova.

Amenzi uriaşe

Societăţile care nu vor respecta noile reglementări în vigoare vor primi amenzi între 20.000- 40.000 de lei. Mai mult, cei care defăşoară activităţi de colectare de fier vechi şi sunt prinşi că nu respectă legea îşi vor pierde autorizaţia de lucru în acest domeniu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite