Aflaţi AICI povestea prahoveanului care s-a îmbogăţit din ţevi sparte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducta care alimentează cartierul Mitică Apostol şi Combinatul Brazi, şi care se tot sparge, trece pe proprietatea lui Ion Petre. Prahoveanul cere de fiecare data despăgubiri când muncitorii îi intră pe teren.

Ploieştenii din cartierul Mitică Apostol au ajuns bătaia de joc a producătorului de apă potabilă din judeţul Prahova. Avariile sunt tot mai frecvente şi mai de durată, cum de altfel a fost şi cea de joia trecută, care i-a lăsat pe oameni, „pe uscat" şi în weekend. În tot acest timp, oamenii s-au aprovizionat cu apă de la o cisternă.

Încercând să dezlegăm „misterul" acestor defecţiuni şi cine se face vinovat de faptul că peste 200 de familii au rămas fără apă, am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii Apelor Române, respectiv filiala de exploatare a Sistemul Zonal Prahova, de care aparţine magistrala avariată. Singura persoană care  a vrut să ne dea câteva amănunte despre cauza defecţiunii a fost o angajată care lucrează la dispeceratul societăţii, directorul nefiind de găsit.

„A apărut o fisură în conducta de alimentare cu apă, care trece pe proprietatea unui prahovean din Tătărani. Omul cere despăgubiri de sute de milioane de lei vechi ca să putem remedia problema. Altfel nu ne lasă să intrăm acolo, şi nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. Oricum, conducta are o vechie de peste patru decenii şi de aceea se fisurează mereu", a explicat Nicoleta Trotiniu.

A patra avarie

Prahoveanul care s-a îmbogăţit de pe urma daunelor primite de la producătorul de apă potabilă se numeşte Ion Petre, are 55 de ani şi este din Tătătani. Omul, prosper afacerist, este proprietarul  unei suprafeţe de peste 3.000 de hectare de culturi agricole. Acesta a povestit că este a patra oară când se produce o avarie pe conducta de aducţiune apă, care trece pe terenul său.

„Prima dată au intrat ca hoţii, nu mi-au spus nimic, au băgat utilajele şi au făcut reparaţii distrugându-mi peste 100 de hectare de teren cultivat. După ce am rămas cu paguba, le-am cerut despăgubiri ca să mai poată intra, mai ales că această conductă se sparge mereu în acelaşi loc. Ultima dată, acum, le-am cerut 20.000 de lei ca să sape şi să repare pe pământul meu. Dacă se mai repetă o să le cer un de cinci ori mai mult şi nu o să aibă ce face decât să-mi dea. Doar nu o să lase un cartier întreg fără apă", a  spus Ion Petre.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite