Majoritatea spitalelor din Prahova riscă să rămână fără finanţare de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis la Ministerul Sănătăţii lista privind clasificarea spitalelor din judeţ într-una din cele cinci categorii de clasificare, în funcţie de competenţă.

Potrivit propunerii DSP, judeţul Prahova va avea un singur spital de categoria a II-a, Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova şi un spital de categoria a III-a: Spitalul Municipal din Câmpina. Restul spitalelor sunt clasificate în categoriile IV şi V. Niciun spital din Prahova nu s-a încadrat în cea mai înaltă categorie, care ar presupune un nivel de competenţă foarte înalt pentru o unitate spitalicească care să asigure asistenţă medicală la nivel regional şi care să aibă o dotare bună şi încadrare cu resurse umane şi care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad de complexitate ridicat.

„Spitalul Municipal Ploieşti a fost clasificat în categoria a IV-a, iar Maternitatea, Spitalul de Pediatrie şi cel de Boli Infecţioase în categoria a V-a", ne-a declarat directorul DSP Prahova, Cristian Vintilescu. Importanţa clasificării spitalelor este dată de finanţarea acestora şi de planificarera achiziţiilor de aparatură medicală. Mai precis, cu cât un spital este clasificat într-o categorie superioară, cu atât are şanse mai mari să primească bani de la minister.

 „Am încercat să clasificăm într-o categorie cât mai bună unităţile spitaliceşti pentru a primi finanţare de la minister. Din informaţiile pe care le avem până acum, banii de la guvern vor merge către acele spitale cu o clasificare superioară", a mai precizat Cristian Vintilescu.

În clasificarea spitalelor, reprezentanţii DSP au ţinut cont de structura organizatorică a spitalelor, specialităţile unităţilor, specialiştii de care dispun, dar şi aparatura medicală pe care o au.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite