Castelul Peleş din Sinaia poate fi vizitat online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu au avut ocazia să viziteze până acum Muzeul Naţional Peleş, vor avea posibilitatea să se bucure virtual de frumuseţile castelului.

Accesând pagina de internet http://peles.ro/tur-virtual/, se vor deschide peste 20 de imagini panoramice de 360 de grade care prezintă în cel mai mic detaliu castelele Peleş şi Pelişor. "Sperăm ca prin acest tur virtual să stârnim curiozitatea celor care îl văd pentru a veni să viziteze castelele. Dat fiind că Muzeul Peleş este atât de căutat, era normal să poată fi vizitat şi online", ne-a declarat muzeograful Alexandru Duţă.

Turiştii care ajung la castel îşi pot cumpăra de la magazinul de suveniruri aflat în curtea interioară şi un DVD care conţine peste 65 de imagini din interiorul celor două muzee, fiecare dintre imagini fiind însoţită de câte o scurtă prezentare a camerelor sau obiectelor din interior.

Castelul Peleş este cel mai vizitat obiectiv tuuristic din judeţul Prahova, anul trecut, peste 280.000 de turişti din toată lumea trecând pragul muzeului.

"În 2010, din totalul turiştilor, aproximativ 40% au fost străini. Din cauza crizei, românii au preferat să stea mai mult acasă. Avem vizitatori din Argentina, Japonia, America, ca să nu mai vorbim de ţările europene", a mai precizat Alexandru Duţă.

Muzeul Peleş poate fi vizitat de miercuri până duminică între orele 9.00 şi 17.00, iar marţi între 11.00 şi 17.00. Vizitarea expoziţiei de bază a castelului costă 20 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Turul opţional care cuprinde vizitarea parterului şi a primului etaj este 50 de lei şi 12,5 redus, iar turul complet 70 de lei şi 17,5 lei pentru elevi şi studenţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite