Călina Duca: ploieşteanca devenită celebră în lumea modellingului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi îi place lumea modellingului, Călina spune că este conştientă că frumuseţea nu ţine o viaţă şi este mai important ce gândeşti şi ce ştii să faci.

Deşi nu s-a gândit niciodată să îşi facă debutul în lumea modei, Călina recunoaşte că i-a plăcut dintotdeauna să fie în centrul atenţiei. „Îmi place foarte mult să pozez, să joc mai multe personaje în cadrul unei şedinţe foto şi să fiu mereu în centrul atenţiei", spune tânăra. Acum doi ani, Călina  a participat la o preselecţie organizată de o agenţie de modele care căuta tinere talente în toată ţara. Fata a fost selectată din Ploieşti pentru a participa la finală, unde a câştigat locul trei. De atunci, viaţa Călinei s-a schimbat complet.

„Am semnat un contract cu agenţia şi am început să lucrez. Am început cu şedinţele foto pentru revistele glossy pentru femei care apar la nivel naţional precum Bolero, Tabu, Glamour, Ideal Mariaj. Apăream în paginile revistelor prezentând diferite ţinute care erau la modă în sezonul respectiv".  Călina spune că la început i s-a părut foarte greu, dar frumos. Îşi petrecea o zi întreagă, de dimineaţă până seara în faţa aparatului de fotografiat, dar acest lucru nu a făcut-o să renunţe. „Pentru mine a fost o experienţă nouă, munceam foarte mult, dar îmi plăcea ceea ce făceam. În faţa aparatului, trebuie să-ţi laşi toate problemele deoparte, să nu te mai gândeşti la nimic şi să te concentrezi la cum o să apari în poze", spune Călina.

Are contract cu o agenţie din Milano

Anul trecut, tânăra a încheiat un contract şi cu o agenţie de modele din Milano. A stat în capitala modei şi a modelingului italian o lună, timp în care a participat la castinguri şi şedinţe foto. "A fost o experienţă frumoasă pentru mine, mai ales că era pentru prima dată când plecam singură, fără părinţi, în afara ţării. A fost o persoană de la agenţie care a venit şi m-a luat de la aeroport şi s-a ocupat de mine, dar la un moment dat mi s-a pus harta în braţe şi a trebuit să mă descurc singură. Mi-a fost frică la început, dar m-am împrietenit cu fetele şi totul a fost ok".

Pe primul loc e şcoala

Deşi are oferte de la mai multe agenţii din străinătate, Călina spune că pe primul plan a fost şi va rămâne şcoala. "Deocamdată, vreau să mă concentrez pe şcoală, mai ales că sunt clasa a XII-a . Îmi doresc să dau la Facultatea de Medicină <<Carol Davila>>. Aş vrea să ajung chirurg plastician pentru că mi-ar plăcea să ajut oamenii să arate aşa cum îşi doresc".  Atunci când merge la şcoală sau iese în oraş cu prietenii, Călina spune că preferă ţinutele casual şi nu renunţă niciodată la tocuri pentru că este convinsă că acestea îi pun feminitatea în evidenţă.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce au zis părinţii când ai plecat singură în Italia?

Părinţii mei au avut încredere întotdeauna în mine şi în ceea ce vreau să fac şi de aceea m-au sprijinit cu tot ce au putut.

Se poate trăi din modeling?

Eu cred că se poate trăi, dar nu am ajuns la acest nivel să spun că m-aş putea descurca financiar doar din această meserie.

Care au fost cele mai înalte tocuri pe care le-ai purtat?

Ştiu că la o prezentare a trebuit să încalţ o pereche de pantofi care avea tocuri de 25 de centimetri. Mi-era frică să nu cad, erau foarte înalţi, dar până la urmă totul a fost bine.

CE-I PLACE

„Îmi plac foarte mult călătoriile, îmi place să vizitez locuri noi, mă interesează tot ce este legat de istorie. Îmi place să ascult muzică clasică în special, mă relaxează. Îmi place să ies în oraş cu prietenii şi să citesc reviste de modă".

CE NU-I PLACE

„Nu-mi plac minciuna şi oamenii ipocriţi. Nu-mi plac zilele mohorâte, mă demoralizează. Prefer zilele însorite, care îmi dau energie şi bună-dispoziţie".

PROFIL

Data şi locul naşterii
1 aprilie 1992, Ploieşti

Studii
elevă clasa a XII-a Colegiul „Alexandru Ioan Cuza"

Familie
mai are o soră mai mică

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite