Ploieşti: Cadourile realizate prin arta quilling, ultima tendinţă de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Băzăvan lucrează la un tablou între câteva zeci de minute şi ore
Larisa Băzăvan lucrează la un tablou între câteva zeci de minute şi ore

Moş Crăciunii, brăduţii şi coroniţele din hârtie rulată atrag privirile şi stârnesc admiraţia ploieştenilor.

Febra cumpărăturilor a început, iar ploieştenii caută cadouri pentru a le oferi în dar celor dragi de Sărbători. Magazinele de suveniruri sunt pline de Moş Crăciuni de toate dimensiunile, confecţionaţi din diverse materiale şi nuanţe de roşu şi auriu, oameni de zăpadă, îngeraşi şi globuleţe colorate care au preţuri cuprinse între 10 şi 50 de lei. Însă, cei care vor să fie originali anul acesta de Crăciun pot opta pentru cadouri realizate prin quilling, arta de a rula hârtia.

Cât costă produsele

„Avem felicitări şi tablouri quilling de sezon, cu Moş Crăciun, lumânărele, crăciuniţe, clopoţei, coroniţe de brad şi fulgi de zăpadă" ne-a spus Larisa Băzăvan, cea care confecţionează manual produsele aflate la vânzare într-un mall din centrul Ploieştiului. Felicitările handmade costă 10 lei, iar tablourile între 15 şi 45 de lei, în funcţie de complexitatea şi dimensiunea acestora. Micile opere de artă sunt realizate pe o hârtie specială, pe fond alb sau colorat, care provine din America şi Germania. Interesant este că femeia lucrează cu modelele în faţă pentru a reda cât mai exact forma acestora. „Lucrez după modele naturale. De exemplu, când am realizat tabloul cu lumânărele, mi-am adus înainte un suport cu lumânări în faţă şi după aceea m-am apucat de lucru". 

Ploieştenii sunt încântaţi de ineditele oferte. „Mi se pare ceva foarte frumos faţă de ce există prin magazine. M-am orientat către un tablou cu fulgi de nea care este deosebit", este de părere Elena Cristea, o tânără aflată la cumpărături.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite