Ploieşti: Aflaţi cu ce oferte vin angajatorii la bursa locurilor de muncă pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii trebuie să vină la bursă cu CV-urile
Şomerii trebuie să vină la bursă cu CV-urile

Luni, de la ora 10.00, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti, va avea loc o bursă locurilor de muncă, oragnizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

La această acţiune şi-au anunţat prezenţa 14 angajatori. Aceştia oferă şomerilor aproximativ 250 de posturi pentru următoarele specialităţi: strungar, maistru lăcătuş construcţii mecanice, sudor, reprezentant vânzări, operator confecţioner, controlor calitate industria textilă, croitoreasă, operator PC, consultant vânzări şi inginer şi medic.

„Bursa Locurilor de Muncă este orientată în direcţia sprijinirii îmbunătăţirii capacităţii de ocupare a şomerilor şi a persoanelor inactive, propunându-şi să-i susţină în demersurile lor de ocupare a unui loc de muncă sau de dezvoltare a unei afaceri corespunzătoare abilităţilor proprii", a declarat Valentin Mândruţiu, purtătorul de cuvânt al CCI Prahova. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Regions for Jobs", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Premierul Emil Boc a declarat recent că, în perioada următoare, va promova un proiect conform căruia persoanele care refuză de două ori un loc de muncă, beneficiind în acelaşi timp şi de asistenţa unui consilier de la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, nu vor mai primi ajutor de somaj. Nici cei care vor lua indemnizaţie de şomaj nu vor fi mai fericiţi anul viitor, în condiţiile în care Guvernul intenţionează sa diminueze ajutorul de şomaj. În acest moment, rata şomajului în Prahova este de peste 10%, cu aproximativ 32.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite