Ploieşti: Baia Verde de la Slănic, o investiţie abandonată din lipsă de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul turistic a fost finalizat anul trecut şi a costat peste 3 milioane de euro. Primăria Slănic nu poate face angajări pentru baza de tratament pentru că toate posturile sunt blocate.

Cea mai modernă bază de tratament din staţiunea prahoveană Slănic stă cu porţile închise. Motivul îl reprezintă incompetenţa autorităţilor care nu s-au gândit cine va administra baza după finalizarea lucrărilor. Primarul din Slănic, Daneluş Costea, spune că nu îşi permite să aducă din personalul de la primărie să administreze baza de tratament pentru că şi aşa sunt  foarte puţini funcţionari. "Din cauza Ordonanţei 63, am fost nevoit ca din 122 de angajaţi câţi avea primăria să rămân cu 66, iar posturile au fost blocate astfel că nu aveam cum să angajez oameni care să se ocupe de baza de tratament. De aceea, suntem nevoiţi să o lăsăm cu lacătul pe uşă deocamdată", ne-a declarat Daneluş Costea. Pentru moment, edilul aşteaptă ca Baia Verde să fie dată în administrarea localităţii de către Ministerul Turismului.

Baia Verde ar putea fi închiriată

"În perioada următoare, baza ne va fi dată total în administrare şi abia de atunci ne putem gândi la o soluţie pentru funcţionarea acesteia. Nu ne rămâne decât să o închiriem sau să o introducem într-un parteneriat public privat. Probabil că vom înfiinţa o societate comercială, iar acea societate să se ocupe de administrarea bazei. Este păcat că nu putem profita acum, în sezonul estival,  de această investiţie, mai ales că celelalte puncte de atracţie ale Slănicului, Baia Roşie şi Baia Baciului nu mai fac faţă afluxului de clienţi", a mai precizat primarului localităţii.

Baia Verde de la Slănic  a fost inaugurată în urmă cu un, lucrările începând în anul 2008. Proiectul a fost finanţat prin Programul Phare 2004-2006. Valoarea totală a investiţiei este de 3.117.385 euro din care 2.805.738 euro din fonduri europene, iar restul reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova. Investiţia cuprinde amenajarea unui parc balnear pe o suprafaţă de 3 hectare, o clădire administrativă, dotată cu birouri, cabinete medicale, sală pentru activităţi recreative, un amfiteatru în aer liber cu gradene pentru 300 de spectatori. Baia Verde mai include un spaţiu de agrement public de 1600 metri pătraţi, cu patinoar, terase şi două piscine cu o suprafaţă de 40 metri pătraţi, una în exterior şi una în interior. În cadrul investiţiei, s-a regularizat şi Pârâul Valea Tulbure, s-au reabilitat lacurile dimprejur si s-a stabilizat terenul din jurul lacurilor.

În prezent, cel mai important punct de atracţie din Slănic îl reprezintă Baia Baciului, unde în weekend vin mii de turişti din Capitală şi localităţile limitrofe. Lacul Baia Baciului, cel mai mare din staţiune, este cunoscut pentru beneficiile sale terapeutice datorate salinităţii crescute a apei. În perimetrul Băii Baciului se află Muntele de Sare cu lacul Grota Miresei  - o rezervaţie naturală, unică în Europa.

Bazinul de înot de la Câmpina, în aceeaşi situaţie

O situaţie similară se regăseşte şi la Câmpina,unde bazinul de înot inaugurat cu fast de premierul Emil Boc, ministrul Elena Udrea şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase rămâne închis. Motivul: nu există personal care să administreze bazinul pentru că posturile din administraţie sunt blocate. Şi nimeni nu s-a gândit înainte de a investi 1,2 milioane de euro cine se va ocupa de bazin după finalizarea lucrărilor. Acum, autorităţile locale încearcă să-şi repare greşeală pentru ca investiţia să nu rămână blocată în continuare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite