UPDATE: Zeci de persoane, audiate la DIICOT Ploieşti pentru proxenetism şi trafic de minori. 11 învinuiţi au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de persoane suspecte de legături cu un grup infracţional specializat în infracţiuni de proxenetism, trafic de minori şi spălare de bani au fost aduse în această dimineaţă la sediul DIICOT pentru audieri. 

ORA 16.00   În urma probatoriului administrat, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Unul dintre liderii grupului, Ştefan Radian, care la descinderile de dimineaţă nu a fost găsit, a fost ridicat în această după amiază de la domiciliul său. Acesta s-a deghizat în femeie, sperând că nu va fi identificat de oamenii legii.

Au fost ridicate în vederea cercetărilor 250 de grame de bijuterii din aur, 8.300 de euro, 300 USD, 13.000 de lei, laptopuri, unităţi de calculator, înscrisuri, cărţi de identitate susceptibil a fi contrafăcute şi documente contabile.

ORA 10.00  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au efectuat în această dimineaţă 22 de percheziţii pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti pentru destructurarea unui grup infracţional organizat. Mascaţii au descins în mai multe case din cartierele Mimiu, Bereasca şi Radu de la Afumaţi, dar şi în localităţi limitrofe Ploieştiului.

Grupul este format din 25 de persoane cu vârste între 20 şi 55 de ani, specializate în infracţiuni de proxenetism, trafic de minori şi spălare de bani. Membrii grupării sunt acuzaţi că în perioada 2009-2011 au exploatat sexual un număr de 18 victime, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, determinându-le prin constrângere şi înşelăciune să practice prostituţia. Fetele erau scoase „la produs" în Bariera Bucov, pe DN1 la kilometrul 6, în pădurea de la Păuleşti, zone cunoscute drept „raiul" prostituatelor care vin aici pentru a practica cea mai veche meserie din lume.  La descinderi, mascaţii au găsit în casele învinuiţilor şi o parte dintre fetele constrânse să practice prostituţia pe care le-au adus pentru a fi audiate de procurori.

image

Liderii grupării, doi interlopi

 Printre victimele infractorilor se regăsesc şi fete cu discernământ diminuat. Membrii grupării le asigurau fetelor protecţia şi suportau cheltuielile de cazare şi transport. Grupul infracţional organizat este coordonat de Ştefan Radian, zis "Radică" şi Ion Baboi , lideri în lumea interlopă prahoveană. "Învinuiţii au obţinut 150.000 de euro în urma exploatării victimelor, bani pe care fie i-au investit în imobile şi autoturisme, fie i-au jucat la jocuri de noroc", ne-a declarat Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Ploieşti. Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra a 6 autoturisme de lux şi două imobile.

Persoanele ridicate în această dimineaţă nu recunosc că ar avea vreo legătură cu acuzaţiile care le sunt aduse. „Nu ştiu de ce m-au adus aici. Au venit mascaţii peste mine şi m-au luat, soacră-mea s-a speriat şi a făcut infarct. Eu nu am nicio legătură cu prostituţia şi nu cunosc nicio fată de aici", susţine Anton Brezeanu, care a mai fost condamnat la 12 ani pentru omor.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite