Anda Baciu promovează turismul în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anda Baciu îşi doreşte ca turiştii să respecte mai mult natura
Anda Baciu îşi doreşte ca turiştii să respecte mai mult natura

Tânăra îşi doreşte să pună în valoare atracţiile turistice ale judeţului Prahova, astfel încât cât mai mulţi turişti să viziteze judeţul nostru.

După ce timp de trei ani a lucrat în presa naţională de business pe partea de marketing, de anul trecut, Anda  a revenit în Ploieşti şi s-a angajat la o agenţie de turism. „În cadrul agenţiei, am desfăşurat mai multe campanii: early booking, concursuri, campanii de responsabilitate socială prin care, pentru fiecare pachet turistic vândut donam câte un euro Crucii Roşii. Mi-a fost de folos perioada în care am lucrat aici, chiar dacă a fost una destul de scurtă", spune tânăra. Anda a participat şi la info trip-uri în staţiuni din ţară, unde vizita aproximativ 60 de hoteluri în 5 zile.

„Era frumos, dar în acelaşi timp obositor. Însă trebuia să vedem hotelurile pentru a şti să îi îndrumăm pe clienţi atunci când veneau la agenţie şi ne cereau detalii despre o anumită unitate turistică". Din aprilie 2010, Anda este secretar general la Asociaţia de Promovare a Turismului Prahova. A participat până acum la două ediţii ale târgului de turism „Expo Vacanţa", dar şi la mai multe întâlniri ale asociaţiei cu factori de răspundere în domeniul turismului. „La ultimul târg de turism, unde am organizat şi o expoziţie de fotografie, mi-aduc aminte că au fost şi situaţii care acum mi se par amuzante. Fotografiile aşezate pe panou au început să pice la un moment dat şi nu mai ştiam cum să fac să le pun repede la loc. Mai târziu, glumeam spunând că dacă ar fi să fac un puzzle din acele fotografii cu locurile în care au fost realizate, sigur aş reuşi".

Lucrează la brandul judeţului

Cel mai important proiect la care Anda lucrează în prezent este realizarea unui brand pentru judeţul Prahova. „Am trimis chestionare tuturor celor implicaţi în turismul prahovean: unităţi de cazare, agenţii de turism, muzee, primării. Avem şi colaborări cu universităţi din Dâmboviţa, Braşov şi Galaţi şi am distribuit formulare şi turiştilor cazaţi în diferite unităţi de pe Valea Prahovei. Intenţia noastră este de a afla care sunt principalele atracţii ale judeţului şi ce tip de turism se practică, astfel încât să vedem care este turismul pe care trebuie să îl promovăm, pentru a avea o strategie pe termen mediu şi lung", mai spune tânăra. Anda consideră că Prahova este cunoscută prin prisma muntelui, însă acesta trebuie respectat, pentru că a început să fie invadat de mulţi „pantofari" şi „manelişti".  „Mi-ar plăcea ca natura să fie respectată, să nu ne mai batem joc de ea. Aşa cum nu ne place să găsim mizerie atunci când mergem într-un loc, tot aşa ar trebui şi să strângem după noi atunci când plecăm".

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ceproiect de viitor ai?

Mi-ar plăcea să introducem şi în judeţul nostru un Prahova Pass, aşa cum s-a întâmplat şi în alte oraşe, însă trebuie să găsim modalitatea cea mai bună pentru eficienţa acestuia.

Ce înseamnă Prahova Pass?

Este vorba despre un card pe baza căruia turiştii să aibă reducere la diferite servicii şi unităţi de cazare şi alimentaţie în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Când va avea judeţul Prahova un brand?

Sperăm ca anul acesta să reuşim să realizăm un logo şi un slogan pentru Prahova şi de ce nu, un imn în măsura în care am găsi ceva potrivit care să corespundă cerinţelor noastre.

CE-I PLACE

„Îmi place să călătoresc. Îmi place brocolajul şi aici pot aminti, printre altele, confecţionarea diverselor accesorii precum cerceri, mărgele etc. Îmi place să dansez şi să fac fotografii".

CE NU-I PLACE

„Încerc să găsesc ceva frumos în tot ceea ce fac. Nu-mi plac oamenii care sunt răi gratuit şi merg pe principiul <<Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face>>. Nu-mi plac căldura".

PROFIL

Data şi locul naşterii
30 iunie 1983, Ploieşti

Studii
Facultatea de Marketing - ASE Bucureşti

Profesie
economist

Familie
doi fraţi şi o soră

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite