Ploieşti: Amenzi pentru cei care nu au canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii care nu se vor racorda la reţeaua de canalizare riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 250 şi 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 500 şi 2.000 de lei, pentru firme.

Totuşi, pentru a veni în sprijinul ploieştenilor, municipalitatea a decis să crească perioada de racordare la reţelele de canalizare de la trei la şase luni, după ce instalţia este dată în folosinţă sau după ce proprietarul este notificat de operatorul de apă că se poate conecta la conductă. Prelungirea termenului era necesară, deoarece mulţi ploieşteni nu dispuneau de resursele materiale sau întâmpinau dificultăţi tehnice în efectuarea lucrărilor de cuplare la reţelele publice şi dezafectarea foselor septice în care deversau apele uzate, într-un interval de numai trei luni.

„Proprietarii imobilelor care au acces la reţele noi de canalizare sau cele existente prevăzute cu racorduri au obligaţia de a-şi conecta instalaţiile interioare la reţeaua publică în termen de şase luni de la notificarea transmisă de către operator. Totodată, ei au obligaţia ca, în acelaşi termen, să dezafectase fosele septice sau puţurile absorbante în care deversau apele uzate", se arată în proiectul de hotărâre. Excepţie fac proprietarii care dovedesc că au statut de asistat social.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite