Ploieşteanca Alina Stoica: baschetul i-a organizat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică un sport pe care îl consideră important pentru dezvoltarea sa fizică şi psihică. Îi admiră pe baschetbaliştii de la „LA Lakers", despre care spune că sunt cei mai buni din lume.

Ploieşteanca de 13 ani este un talent în baschet. Elevă în clasa a VII-a la Şcoala „Sfântul Vasile", Alina se mândreşte cu faptul că este printre cele mai înalte fete din clasa sa.

Consideră că sportul, pe care îl practică de aproape un an, a ajutat-o să câştige centimetri în plus în înălţime şi mai ales să se organizeze mult mai bine la şcoală. „Este un joc de echipă de care am prins drag, în primul rând pentru că este rapid şi distractiv în acelaşi timp. Mă ajută să-mi dezvolt frumos fizicul şi creşte încrederea de sine. Cel mai important este, însă, atunci când marchez. Mă simt minunat, apreciată de cei din jurul meu", spune mica baschetbalistă. 

Face parte din echipa „Solaris"

Alina Stoica face parte din echipa de baschet a „Solaris Sporting Club Ploieşti", o asociaţia sportivă recent înfiinţată, care îşi propune să-i determine pe cei tineri să rămână cu un obicei sănătos pe viaţă: mişcarea. „Antrenoarea noastră se numeşte Sorina Lambrino. Este o doamnă extraordinară care ne ajută foarte mult în ceea ce facem pe teren. De două ori pe săptămână, merg la antrenamente, la sala de sport a Şcolii nr 25, şi deja pot spune că rezultatele se văd. Am fost în cantonamente şi am participat la competiţii de profil, unde am obţinut rezultate foarte bune pentru nişte începători", explică ploieşteanca, care dă dovadă de multă seriozitate atunci când vorbeşte despre pasiunea sa.

Părinţii o sprijină în ceea ce face

Alina este renumită în echipa sa pentru reuşitele la coşul de marcat. Are viteză pe teren şi o forţă extraordinară care o ajută să marcheze fără greutate. „Sunt o fată cu ambiţii şi îmi place tot ceea ce înseamnă tehnică în acest joc. Sunt atentă la indicaţiile antrenoarei şi încerc să fac mişcările perfect. Sunt şi în avantaj: părinţii mă sprijină în tot ceea ce fac. Merg cu mine la sală şi atunci când se organizează competiţii. Mă bucur că m-au încurajat să practic acest sport", mai spune Alina.

„LA Lakers" este preferata sa

Fata urmăreşte cu interes pe internet sau la televizor meciurile echipei sale favorite, campioana NBA „LA Lakers", pe care o consideră de neîntrecut. „Baschetul american este fascinant. Îmi place să-i urmăresc cu atenţie, să văd cum se mişcă pe teren. Şi ploieştenii noştri de la CSU Asesoft sunt de admirat. I-am urmărit de mai multe ori din tribune şi pot spune că sunt foarte talentaţi", este de părere adolescenta.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Care este visul tău?

Îmi doresc să devin campioană naţională împreună cu echipa. Este un ţel pe care mi l-am propus pentru următorii ani. Cred că dacă îţi doreşti ceva cu adevărat este imposibil să nu se întâmple. Sper să am ocazia să practic acest sport ani de zile de aici încolo.

Cum se împacă şcoala cu pasiunea ta extraşcolară?

Se împacă de minune. Îmi place să merg la şcoală, să învăţ lucruri noi şi utile. Baschetul mă ajută să organizez foarte bine şi la ore. Sunt mai atentă şi am învăţat să-mi pun în ordine priorităţile. Şi asta, pentru că şi pe teren şi la şcoală fac parte dintr-o echipă.

CE-I PLACE

După şcoală şi antrenamente, Alina petrece timpul liber în compania cărţilor de literatură. Spune că îi place să se plimbe cu prietenele sale prin parc.

CE NU-I PLACE

„Nu-mi plac oamenii care nu sunt sinceri şi care nu au cuvânt. Îmi place să fiu înconjurată de persoane vesele de la care să am ce învăţa", spune Alina.

PROFIL

Născută
31 ianuarie 1998, Ploieşti

Studii
elevă clasa a VII-a, Şcoala „Sfântul Vasile"

Familie
este singură la părinţi

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite