Mii de litri de alcool, confiscaţi pe Centura de Vest a Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Astăzi, poliţişti prahoveni au depistat în trafic pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, o autoutilitară cu care erau transportate recipiente cu alcool etilic rafinat, fără documente de provenienţă.

Având în vedere activităţile permanente întreprinse de poliţiştii prahoveni pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul producerii, depozitării, transportării şi comercializării alcoolului şi produselor din alcool, pe principalele artere rutiere din judeţ au fost dispuse echipaje de poliţie rutieră care să identifice autovehiculele cu care se transportă astfel de produse.

Prejudiciu de zeci de mii de lei

Verificările specialiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au stabilit faptul că şoferul autoutilitarei transporta 2.500 litri de alcool etilic rafinat de 91°, în două recipiente din plastic a câte 1.000 litri fiecare şi 25 de bidoane a câte 20 de litri fiecare, fără a poseda documente de provenienţă.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat, urmare activităţilor infracţionale  depăşeşte 70.000 de lei.

Poliţiştii au dispus confiscarea celor 2.500 litri de alcool etilic, precum şi a autoutilitarei folosite la transportul alcoolului, conducătorul auto fiind reţinut pentru cercetări.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de Codul Fiscal, respectiv evaziune fiscală şi transportul de produse accizabile fără documente de provenienţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite