Prahovenii nu mai ies din case de teama câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că la adăpostul de la Bucov mai sunt doar câteva locuri libere, angajaţii Parcului Memorial "Constantin Stere" se deplasează pentru a ridica doar câinii agresivi.

Cazul femeii care a murit la spital după ce a fost sfâşiată de o haită de maidanezi în curtea ADP Bucureşti se poate repeta în orice moment la Ploieşti. Tot mai mulţi ploieşteni au început să sesizeze autorităţile cu privire la agresivitatea câinilor comunitari. "În zona în care locuiesc, cartierul 9Mai, este o situaţie imposibilă. Câini s-au înmulţit peste măsură, iar zgomotul făcut de aceştia este aproape infernal. Pe lângă aceasta, sunt şi agresivi, lătrând persoanele care trec pe lângă ei şi încercând să-i muşte", spune Robert Mihail.

Această situaţie se regăseşte şi în localităţile limitrofe Ploieştiului, unde oamenii preferă să nu mai iasă din casă pentru a nu fi muşcaţi. Magdalena Anghelache din Plopeni spune că nu se mai poate plimba cu nepoţica în parc de teama maidanezilor. "Nu pot ieşi în oraş că mă mănâncă câinii. Oriunde te duci trebuie să ai ceva de mâncare la tine să le dai, că altfel te fac praf".

Extinderea adăpostului se împiedică de o autorizaţie

Autorităţile spun că deocamdată nu există nicio soluţie pentru a scăpa de patrupede. "La adăpost mai sunt doar câteva locuri pentru câinii agresivi. Noi avem încheiat un contract cu o firmă pentru extinderea adăpostului, însă primăria din Bucov nu doreşte să ne elibereze autorizaţie de construcţie pentru că suntem în litigiu de câţiva ani. Atât administraţia din Ploieşti, cât şi cea din Bucov  îşi reclamă dreptul de proprietate asupra parcului", ne-a declarat Cătălin Vlad, directorul Parcului Memorial "Constantin Stere".

La Parcul Memorial, ajung săptămânal câte 8-10 reclamaţii de la oamenii agresaţi de animale, iar cele mai multe cereri pentru ridicarea animalelor au venit în ultima vreme din zona şcolilor şi a grădiniţelor. În momentul în care merg pe teren pentru a prinde patrupedele agresive, lucrătorii adăpostului sunt înjuraţi şi chiar agresaţi de locatarii care îngrijesc câinii şi le dau de mâncare.

În timp ce autorităţile îşi dau întâlnire pe la tribunal, ploieştenii ajung la Spitalul de Boli Infecţioase. "În această lună, am avut aproximativ 100 de pacienţi muşcaţi de câini. Majoritatea muşcăturilor au fost la picior", ne-a spus Cătălin Vişean, directorul spitalului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite