Pacienta care îi acuză pe medicii de la Maternitatea Ploieşti de malpraxis a fost la un pas de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza bolii, Emilia Gheorghe a fost nevoită să se tundă scurt
Din cauza bolii, Emilia Gheorghe a fost nevoită să se tundă scurt

După ce i se spusese că nu mai are nicio şansă, Emilia Gheorghe a reuşit să scape şi priveşte cu încredere spre viitor.

Emilia Gheorghe, femeia care spune că suferă de cancer după o  operaţie de sarcină extrauterină efectuată de medicii de la Maternitatea Ploieşti a văzut moartea cu ochii. După începerea şedinţelor de chimioterapie, la Spitalul Shuller din Ploieşti, la începutul acestui an, pacienta s-a simţit rău, având scurgeri necontrolate şi hemoragie.

„Pentru că am început să am scurgeri vaginale necontrolate, cu cheaguri de sânge, a trebuit să merg la şedinţele de chimioterapie o perioadă cu pampers. După aceea, am fost la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru investigaţii, iar doctorii de acolo i-au spus soţului că nu mai am nicio şansă. Până la urmă, am primit trimitere la Spitalul Militar, unde am şi fost operată. Tumora canceroasă îmi afectase rinichiul stâng şi doctorii mi-au zis că operaţia va fi destul de grea", spune Emilia Gheorghe.

A trăit coşmarul vieţii

A stat pe masa de operaţie aproape patru ore, timp în care a pierdut trei litri de sânge. „Mi s-a introdus un stent, mi-a fost reconstruită vezica urinară şi mi s-a făcut histerectomie totală. Practic mi s-a scos absolut tot, deoarece tumora se extinsese şi îmi afectase organele genitale. După operaţie, doctorul mi-a zis că abia acum mi s-a scos uterul, în timp ce mie mi se spusese de la Maternitatea din Ploieşti că nu îl mai am de la intervenţia lor în vara anului trecut", mai spune Emilia Gheorghe.

Clipele petrecute de femeie după operaţie au fost unele de coşmar. Aceasta spune că îi era şi frică să închidă ochii de teamă să nu moară, mai ales că unii pacienţi alături de care era internată la secţia de terapie intensivă decedaseră. „În momentele acelea, mi-a fost într-adevăr frică. Nu ştiam dacă o să mai scap. Dar am fost bine îngrijită şi am reuşit să mă pun pe picioare în aproximativ o lună". De când a început tratamentul, prahoveanca spune că a cheltuit peste 300 de milioane de lei, fiind ajutată de familie, prieteni, dar şi de unele biserici din ţară.

A început urmărirea penală împotriva doctoriţei

Între timp, ancheta în acest caz continuă şi s-a început urmărirea penală împotriva doctoriţei Mariana Ivan, care este acuzată de malpraxis. „S-a întocmit dosar penal în cauză şi s-a făcut audierea părţii vătămate. S-a confirmat şi începerea cercetărilor de către Colegiul  Medicilor Prahova împotriva doctoriţei Ivan. Aceasta este cercetată pentru vătămare din culpă", ne-a declarat avocatul Daniel Gaşpar.

Doctoriţa acuzată spune că este nevinovată. "Din punctul meu de vedere, nu este caz de malpraxis. Doamna a fost diagnosticată corect. Aşteptăm să vedem ce spune instanţa, eu nu am de ce să mă tem şi nici de ce să îi acord despăgubiri persoanei respective aşa cum mi s-a cerut de către avocat", ne-a spus doctoriţa Mariana Ivan.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite