Victimele accidentului de pe Valea Prahovei sunt soţiile a doi piloţi prăbuşiţi cu avioane MIG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţiile a doi foşti piloţi care şi-au găsit sfârşitul în accidente aviatice produse în apropiere de Câmpia Turzii au ajuns lângă sufletele lor pereche.

Iuliana Popa şi Claudia Chiriţă au fost implicate ieri într-un grav accident de circulaţie produs pe DN1, în zona localităţii prahovene Cornu. Cele două prietene veneau de la Bucureşti şi se îndreptau către Cluj, însă nu au mai apucat să ajungă acasă. Viaţa le-a fost curmată de Nicolae Cerneşteanu, un şofer de 67 de ani, din Baia Sprie, care a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, intrând frontal într-un autoturism Nissan, care se deplasa regulamentar şi în care se aflau cele două femei. „ Şoferul unui autoturism care mergea pe direcţia Braşov-Bucureşti a pierdut controlul volanului, ajungând pe contrasens şi intrând în în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa regulamentar pe celălalt sens de mers", ne-a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Claudia Chiriţă, şoferiţa aflată la volanul autoturismului Nissan, precum şi conducătorul maşinii Renault Laguna au decedat pe loc. Iuliana Popa, aflată în dreapta Claudiei Chiriţă, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu multiple politraumatisme, unde a decedat câteva ore mai târziu. „Pacienta a fost adusă în stare critică la spital, cu leziuni grave toracice şi abdominale grave. La scurt timp, a făcut stop cardiorespirator. S-a făcut resuscitarea femeii timp de mai mulr de o oră, însă medicii nu au reuşit să o salveze", ne-a declarat Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Martorii accidentului au rămas şocaţi de cele întâmplate. „A fost teribil ce s-a petrecut. Nu am mai văzut aşa ceva. O victimă era prinsă în fiarele maşinii. Peste tot erau numai bucăţi de metal şi mult sânge. Eu eram pe drum, nu am văzut când s-a întâmplat, dar am oprit din curiozitate. E păcat că sigur au rămas copiii lor orfani. Una dintre femei a fost luată de ambulanţă"a spus Ana Panait, o prahoveancă de 32 de ani, aflată în trecere prin zona unde s-a petrecut accidentul.

Căpitanul comandor Sorin Popa, soţul Iulianei, a murit în septembrie 2003, după ce avionul MIG 21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbuşit, nereuşind să se catapulteze.

 Laurenţiu Chiriţă, soţul şoferiţei decedate, a murit anul trecut, într-un accident aviatic, după ce un alt MIG 21 Lancer a căzut pe un câmp, lângă o unitate militară de la Câmpia Turzii, din apropierea comunei Călăraşi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite