Doar 3 actuali jucători au evoluat în derby-ul Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru (nr. 2) şi Stoica (8) sunt singurii de la Petrolul care au evoluat în derby-ul Ploieştiului Foto: Adevărul
Dumitru (nr. 2) şi Stoica (8) sunt singurii de la Petrolul care au evoluat în derby-ul Ploieştiului Foto: Adevărul

Din actualele loturi ale Astrei şi Petrolului, doar trei băieţi au prins meciurile directe din anii 1998-2002. Inedit este că Dumitru şi Stoica, acum la Petrolul, jucau atunci pentru Astra, în vreme ce portarul Cătălin Grigore a avut un traseu în sens opus, de la „lupi" la „draci"

Având o istorie limitată, de doar patru ani, derby-urile ploieştene dintre Petrolul şi Astra s-au desfăşurat doar în perioada 1998-2002. Au mai existat două întâlniri în liga secundă, pe vremea când Astra avea denumirea de CSM şi era încurajată de mulţi dintre fanii „lupilor". La peste nouă ani de la ultimul Astra-Petrolul, cele două echipe se întâlnesc din nou, joi.

DOSAR: Astra-Petrolul împarte Ploieştiul în două. Găsiţi aici toate amănuntele înainte de derby-ul ploieştean

Din actualele loturi ale celor două echipe, doar trei băieţi au prins acele vremuri. De la Petrolul, este vorba despre căpitanul echipei, Florentin Dumitru, şi fundaşul stânga, Pompiliu Stoica. Interesant este că ambii au jucat în derby-ul ploieştean pentru Astra. Cei doi s-au transferat la Steaua în 2000.

În actualul lot  al „dracilor negri", doar Cătălin Grigore este martorul meciurilor din acei ani. Însă nu era sub contract cu actuala echipă, ci cu rivalii. Grigore a evoluat la Petrolul între 2000 şi 2002. Momentan, portarul este accidentat şi nu va avea posibilitatea să bifeze un derby şi pentru cealaltă echipă a oraşului.

Rohat a jucat la amândouă

La capitolul personal administrativ, Gheorghe Rohat, actualul delegat al celor de la Astra, a evoluat pentru ambele echipe ale Ploieştiului, fiind prezent şi în multe din acele derby-uri, în tricoul alb-negru. El a plecat la Petrolul, în 2000, până în 2002. A mai trecut apoi pe la Zimbrul Chişinău, Oţelul, FC Argeş şi Unirea Urziceni. El a revenit la Astra în 2008, de unde s-a şi retras.

Vezi AICI ce-au făcut cele două echipe în meciurile directe de până acum.

Rohat nu este nici pe departe singurul care a evoluat pentru ambele echipe ale Ploieştiului. Şi datorită fuziunilor, mulţi fotbalişti au trecut brusc de la un club la celălalt. Pe lunga listă de jucători care au evoluat atât pentru Petrolul, cât şi pentru Astra, se află Todoran, Irimescu, Toporan, Orlando, Costescu, Dragoş Mihalache, Petroesc, Mulţescu, Crăciun, Negoiţă, Ghindaru, Leahu, Marius Bratu, Florentin Rădulescu, Ştefan Preda, Georgian Păun, Bogdan Miron, Budescu, Grigore, Pompiliu Stoica sau Florentin Dumitru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite