Moartea i-a vizitat la locul de muncă pe unii prahoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Sezon" de accidente de muncă mortale în Prahova. În ultima lună au avut loc mai multe astfel de evenimente, în urma cărora trei angajați și-au pierdut viața.  Ultimele două accidente de muncă, soldate cu decesul a doi salariați, au avut loc vineri.

În cazurile amintite nu au fost respectate normele de protecție și siguranță a muncii, neglijență pentru care muncitorii au plătit cu viață, iar șefii de șantier vor răspunde în fața legii.

Seria neagră a accidentelor de muncă a debutat, pe 16 august, cu moartea lui Constantin Strâmbeanu, în vârstă de 44 ani, care săpa un șanț la şantierul Kaufland Nord și peste care s-a prăbuşit un mal de pământ. Victima era  şeful echipei care realiza şanţurile de canalizare. În urma concluziilor anchetei din acest caz, bărbatul este principalul vinovat, deoarece a coborât într-un şanţ neasigurat pe lateral. 

Conform lucrătorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, care au săpat atunci mai bine o oră în încercarea de salvare a victimei, pământul din zonă este extrem de instabil, având foarte mult pietriş, lucru de care Constantin Strâmbeanu nu a ținut cont.

„Lucrările de săpare a şanţului s-au efectuat mecanizat şi trebuia să fie imediat asigurate malurile respective. Șeful de echipă a coborât, iar malul s-a prăbuşit peste el. Încălcarea normelor de siguranță l-au costat viața, din păcate.  Şantierul respectiv a mai fost controlat de către inspectorii noştri, dar singurele sancţiuni care au fost aplicate au fost pe linia relaţiilor de muncă", ne-a declarat Darius Muşat, inspector şef adjunct în cadrul Serviciului de Securitate a Muncii, din cadrul ITM Prahova.

Vinerea neagră

Cazuri la fel de grave au fost înregistrate și vinerea trecută, când două persoane au sfârșit la locul de muncă. Costică Barangă (45 de ani) a murit după ce a fost prins și strivit de o bandă transportoare, la o balastieră din Berceni unde lucra. Evenimentul s-a produs în timp ce testa utilajul respectiv. În urma bărbatului au rămas patru copii orfani, soția acestuia fiind din nou însărcinată.

Al doilea accident mortal de muncă înregistrat în Prahova, în decurs de câteva ore de la cel amintit mai sus, a avut loc în localitatea Cocorăștii Colț. Un muncitor s-a electrocutat din cauza unei plite electrice, neizolată corespunzător.

De asemenea, conform situației prezentată de ITM Prahova au mai fost înregistrate și alte accidente, dar de proporții mult mai mici, în care victimele au fost rănite din cauza neatenției din timpul serviciului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite