Zeci de școli din Prahova vor funcționa în noul an fără autorizație sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curățenia s-a încheiat în 70% din școlile din Prahova. Foto arhivă Adevărul Ploiești
Curățenia s-a încheiat în 70% din școlile din Prahova. Foto arhivă Adevărul Ploiești

48 de școli și grădinițe din Prahova nu au obținut autorizația sanitară de funcționare pentru noul an școlar 2012 - 2013. Lipsa apei curente și toaletele din curte, printre altele, rămân obstacole de netrecut în obținerea avizelor.

48 dintre cele aproximativ 750 de unități de învățământ din Prahova nu dețin autorizația sanitară de funcționare. Dintre acestea, 32 sunt grădinițe cu program normal, 3 cu program prelungit și 13 școli generale. O altă unitate de învățământ a obținut autorizația cu plan de conformare care trebuie îndeplinit până la 30 septembrie. Majoritatea sunt în mediul rural.

Ca în fiecare an, mai grav este faptul că obținerea autorizației nu va fi posibilă nici măcar după începerea anului școlar, de vreme ce avizul depinde de îndeplinirea unor obiective imposibil de realizat chiar și în câteva luni: apă potabilă cu jet ascendent, toalete în interiorul școlilor, încăperi cu ventilație naturală sau  mobilier adaptat vârstei, avizat de Ministerul Sănătății.

Și la Ploiești sunt probleme. O grădiniță particulară, școala „Petru Rareș", unde sunt încă în derulare lucrări, și grădinița 38, unde sunt prea mulți copii înscriți față de spațiul disponibil nu au autorizație sanitară de funcționare.

Prefectura Prahova va face controale în școli, înainte de începerea anului școlar

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea aului școlar, în 70% dintre unitățile de învățământ s-au încheiat lucrările de igienizare și reparații curente, celelalte având ca termen de finalizare perioada 30 august-7 septembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite