UPDATE Zeci de mii de vehicule pe DN1. Traficul este deviat pe DN1A pentru evitarea ambuteiajelor pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cea de-a doua parte a zilei de azi, traficul rutier se va aglomera foarte mult, mai ales pe rutele către Bucureşti dispre Valea Prahovei, potrivit informaţiilor furnizate de centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Ora 14.15

Poliţiştii din judeţul Braşov au luat măsura devierii traficului rutier de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe ruta DN1A Săcele-Cheia-Ploieşti, în vederea evitării ambuteiajelor pe raza staţiunilor montane.

Ora 13.30

Sfârşitul vacanţei intersemestriale a elevilor, dar şi evenimentele care au avut loc, în acest weekend, pe Valea Prahovei, au cauzat valori de trafic foarte mari DN1 şi DN1A.

Astăzi, mii de turişti vor pleca de la munte spre Bucureşti şi Ploieşti, astfel că drumurile naţionale vor fi foarte aglomerate.

Poliţiştii spun că primul vârf de trafic a fost înregistrat mai devreme decât de obicei, în jurul orei 11.30, iar cel de-al doilea va fi marcat la lăsarea serii, când turiştii vor părăsi în număr mare pârtiile.

Trafic foarte aglomerat în weekened

Numai vineri, dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat la Sinaia, pe sensul de mers Bucureşti- Braşov peste 9.000 de autovehicule, iar la Bărcăneşti numărul acestora a fost de peste 15.000 de maşini.

Ieri, la Sinaia se înregistrau alte 9.600 de vehicule, iar la Bărcăneşti aproximativ 15.000 de maşini.

Tot ieri s-a circulat în coloană între Azuga şi Buşteni, pe sensul către Bucureşti.

Viteza medie de deplasare a fost de 30 km/h pe tronsonul Predeal-Comarnic, însă astăzi va fi semnificativ mai mică.

E bine de reţinut

Pentru a evita orice incident neplăcut în trafic, şoferii sunt sfătuişi să mărească distanţa în mers faţă de celelalte vehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pentru evitarea aglomeraţia de pe DN1 Braşov-Ploieşti, conducătorii auto pot alege ruta DN1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti.

Din zona Bran-Moeciu se poate urma traseul DN73 Braşov-Piteşti, autostrada A1 Piteşti-Bucureşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite