Zeci de bolnavi care se aflau sub tratament la spitalele din Plopeni şi Bălţeşi au fost externaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de pacienţi au fost externaţi, joi şi vineri, din Centrele de Sănătate de la Plopeni şi Bălţeşti din judeţul Prahova, aflate pe lista celor 67 de spitale care ar urma să fie transformate în cămine pentru bătrâni, transmite Mediafax.

Potrivit managerului Centrului de Sănătate din oraşul Plopeni, Mihai Baican, 40 de pacienţi internaţi în acest spital au fost externaţi astăzi.

Managerul unităţii sanitare a precizat că unii dintre pacienţi au primit recomandări medicale pentru a fi transferaţi către alte spitale, însă aceştia au refuzat transferul şi au semnat pentru a pleca acasă, cei mai mulţi dintre ei invocând faptul că familiile nu îşi permit financiar să facă naveta la alte spitale, situate la zeci de kilometri distanţă.

"Nu ne-am asumat riscul să facem o cheltuială, în condiţiile în care nu ştim dacă o putem acoperi. Deocamdată, spitalul există, din punct de vedere legal, el nu a fost desfiinţat, dar în afara contractului cu CAS nu putem să asigurăm servicii medicale" a declarat, pentru Mediafax, managerul Mihai Baican.

Centrul de Sănătate Plopeni are 65 de paturi şi trei secţii, respectiv de interne, recuperare şi geriatrie, secţia de geriatrie fiind singura de acest fel din judeţul Prahova. Această unitate sanitară numără 60 de angajaţi.

Alţi 32 de pacienţi au fost externaţi, ieri după-amiază, din centrul de sănătate din comuna prahoveană Bălţeşti.

Managerul spitalului, medicul Cristiana Tache, a spus că pacienţii au fost externaţi întrucât, începând de astăzi, spitalul nu mai are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar în lipsa acestui contract nu mai poate asigura servicii medicale celor internaţi.

Spitalul din Bălţeşti are 55 de paturi, care erau repartizate de două secţii: medicină internă şi recuperare, medicină fizică şi balneologie. La acest spital lucrează peste 50 de angajaţi, dintre care patru medici şi 24 de asistenţi medicali.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite