Zece familii sărace din localitatea prahoveană Bălţeşti s-au mutat în casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii au construit casele pentru familiile sărace din Bălţeşti în doar cinci zile  (foto: Habitat for Humanity Romania)
Voluntarii au construit casele pentru familiile sărace din Bălţeşti în doar cinci zile (foto: Habitat for Humanity Romania)

Zece familii beneficiare ale programului „Big Build  2011“ au un cămin începând de vinerea trecută, 7 octombrie, datorită celor peste 200 de voluntari care au lucrat zilnic pe şantierul Habitat, din comuna Bălţeşti, sat Izeşti.

În numai cinci zile, voluntarii străini alături de cei români, împreună cu familiile beneficiare au reuşit să construiască 9 locuinţe decente şi sigure, realizând aproximativ 8.000 de ore de voluntariat.

Vineri, membrii acelor familii sărace şi defavorizate, care până acum o săptămână locuiau în condiţii precare, au primit cheile propriilor locuinţe, în cadrul ceremoniei de inaugurare a caselor Big Build. Toţi voluntarii care au lucrat susţinut timp de 5 zile la împlinirea unui vis frumos au fost alături de familiile beneficiare în cadrul acestui emoţionant eveniment pentru a le înmâna cheile locuinţelor, se arată într-un comunicat de presă emis de Habitat for Humanity Romania.

„Le mulţumim tuturor celor ce s-au implicat în acest proiect şi care ne-au oferit un sprijin valoros, fără de care nu am fi putut duce la bun sfârşit proiectul. Zâmbetul de pe chipul beneficiarilor, înseamnă fericire şi împlinire pentru noi toţi, mai ales pentru că ne bucurăm să ne fi putut respecta promisiunea", a declarat Emil Olteanu, Director Executiv la Habitat for Humanity Romania.

De-a lungul evenimentului personalităţi, vedete şi bloggeri au ajutat la lucrările de construcţie din şantier. Aceştia au lăsat biroul, scena şi respectiv calculatorul pentru a susţine familiile şi pentru a fi solidari cu voluntarii. Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Alexandru Arşinel, Călin Goia, Laura Cosoi, Dani Oţil, Bianca Brad şi 33 de bloggeri au păşit pentru prima dată pe un şantier Habitat cu ocazia Big Build.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost şi adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 2.000 de familii din Bacău, Prahova, Rădăuţi, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.a

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite