Vukasin Mandic, noul „sniper“ al lui CSU Asesoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vukasin Mandic. Foto csuasesoft.ro
Vukasin Mandic. Foto csuasesoft.ro

CSU Asesoft prinde viteză pe piața transferurilor. După ce a obținut semnăturile lui Robert Nyakundi și Adrian Tudor, campioana României a înregimentat un al treilea jucător, în persoana sârbului Vukasin Mandic.

Baschetbalistul de 30 de ani care provine de la Apoel Nicosia, sfertfinalistă în ediția precedentă a campionatului cipriot, a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

Vukasin Mandic s-a născut la data de 07 iunie 1982, la Vrsac, în Serbia, și a început baschetul la puternica echipă FMP Zeleznik, la sfârșitul anilor 90. Un jucător cu o mână excelentă din spatele semicercului, la cei 2.02 metri ai săi, Mandic a participat alături de naționala țării sale la Campionatul European de tineret din Slovenia, în 2002.

După o experiență de un an la Borac Cakac, baschetbalistul a făcut pasul către Steaua Roșie Belgrad, în vara lui 2005. Accidentările dese suferite în primul său sezon la Steaua Roșie l-au scos treptat din ritm, drept pentru care Mandic a fost cedat în prima ligă din Israel, la Hapoel Galil Elyon. Au urmat apoi, angajamente întinse pe durata a cel mult doi ani, la Pivovarna Lasko și Swisslion Takova, după care, alte două sezoane, în campionatul Greciei, la Ment Vaassilakis, respectiv Ermis Lagkada (30 de meciuri, cu o medie de 16.3 puncte marcate, 4.5 recuperări și 2.7 pase decisive).

Prestațiile din ce în ce mai bune ale baschetbalistului sârb l-au adus în vederile lui AEK Atena, formație pentru care a evoluat în a doua parte a stagiunii 2010-2011 (11 meciuri, 8.8 puncte, 44%-3p, 2 recuperări, 1.8 pase decisive). În fine, sezonul trecut l-a găsit pe Mandic în Cipru, la Apoel Nicosia, echipă la care a fost coleg cu Nikola Jovanovic, jucător trecut prin curtea lui BC Timișoara. Noul echipier al lui CSU a câștigat concursul de 3 puncte din cadrul All Star Game-ului cipriot, el fiind de altfel unul dintre cei mai de temut aruncători din ligă.

Sârbul are o experiență bogată în cupele europene, bifând foarte multe meciuri în ULEB Cup, EuroCup sau Adriatic League. Acest fapt a fost unul dintre principalele motive pentru care Asesoft a decis înregimentarea sa.

csuasesoft.ro

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite