Voința - Petrolul, derby-ul supravieţuirii. Vezi echipele probabile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolul vine după un egal cu CFR Cluj Foto: fcpetrolul.ro
Petrolul vine după un egal cu CFR Cluj Foto: fcpetrolul.ro

Separate de numai două puncte, Voinţa Sibiu (locul 13) şi Petrolul Ploieşti (16) se întâlnesc duminică, în etapa cu numărul 27 a Ligii 1, într-o confruntare care va cântări foarte tare în lupta pentru evitarea retrogradării

După trei etape fără înfrângere, „lupii“ lui Gigi Mulţescu joacă, astăzi, la Sibiu, ceea ce mulţi au catalogat drept „finala“ în lupta pentru evitarea retrogradării. Cu trei puncte în această dispută, oricare dintre cele două cluburi s-ar putea îndepărta, cel puţin pentru moment, de zona periculoasă.

Înaintea acestei partide din etapa 27, Petrolul ocupă locul 16 în Liga 1, iar Sibiul este pe 13. Diferenţa între ele este de numai două puncte, de la 26 la 28. Prin comparaţie, ocupanta locului 11 în acest sezon, FC Braşov, are 29 de puncte.

Mai greu decât cu CFR

„Trebuie să păstrăm tenta de joc ofensiv, agresiv, dar cu rezerva că nu trebuie să ne lăsăm descoperiți. Sperăm, cu o organizare bună a jocului, să câștigăm toate cele trei puncte. Sigur, și dacă meciul se va termina la egalitate nu va fi un rezultat rău, pentru că, într-un duel direct, important este să nu pierdem. De acum înainte contează orice punct câștigat“, a declarat Gheorghe Mulţescu, antrenorul Petrolului.

„Începând de luni, am lăsat în urmă ceea ce s-a întâmplat cu CFR Cluj și ne-am axat pe pregătirea jocului cu Voința Sibiu, care, prin încărcătura lui, este mult mai greu și mai important în configurația clasamentului. Greu pentru că jucăm în deplasare, cu o adversară directă, și, din câte am înțeles, pe un teren care nu favorizează jocul de construcție. Echipa a arătat, în prima repriză a meciului cu CFR, un fotbal modern, ofensiv, care a plăcut tuturor, dar, de multe ori, nu este suficient acest lucru pentru a și câștiga o partidă. Iar noi, în această perioadă, avem nevoie de puncte înainte de spectacol. Sper să fim mai echilibrați, mai prudenți aș putea spune, pentru că vom întâlni un adversar care este foarte periculos pe contraatac. Voința este o echipă care are forță de grup, pentru că joacă împreună de mult timp, are liniștea necesară să reacționeze, să aștepte greșeala adversarului“, a mai precizat Mulţescu.

„Dorim să câștigăm acest meci, n-o să intrăm pe teren cu ochii roșii pentru că răzbunarea e arma altcuiva și nu a noastră. Încercam să câștigăm și să tratam acest meci ca pe unul foarte, foarte important, e un joc care contează foarte mult în viitorul apropiat și ne dorim să-l câștigăm. Nu avem polițe de plătit. Fotbalul e un sport care trebuie să se caracterizeze prin fair-play și respect", a declarat Alexandru Pelici, antrenorul sibienilor, amintind de rezultatul înregistrat în tur.

Echipele probabile

De la gazde lipsesc Tânc, eliminat în meciul cu Rapid, şi Măjer, nerecuperat după o accidentare mai veche. Petrolul nu s-a putut baza în această deplasare pe Florin Maxim, suspendat pentru patru galbene, Buleică, Voican şi Zimmerman, cu accidentări de durată.

Voinţa: B.Miron - Sg.Bar, Cr.Apostol, N.Grigore - Bunea, Beza, Dâlbea, E.Nicola, Tătar - I.Popa, Lukanovic

Petrolul: Străuţ, Melinte, Silva, Ben Djemia - Mustivar, Osiako - Opriţa, Boudjemaa, H. Younes - Zerka

În tur, pe teren propriu, Petrolul a câştigat cu 4-1, după un meci în care oaspeţii au contestat vehement arbitrajul. Partida a produs unul din momentele memorabile ale acestui sezon, când portarul sibienilor s-a întors cu spatele la un penalty executat de Opriţa.

Voinţa Sibiu - Petrolul Ploieşti se dispută duminică, de la ora 17.00. Meciul va fi televizat de Digi Sport.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite