Ploieşti: Adriana Vlădoiu are peste 50 de medalii la judo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Adriana Vlădoiu are peste 50 de medalii la judo
Ploieşti: Adriana Vlădoiu are peste 50 de medalii la judo

A început să practice judo din curiozitate şi până acum a participat la peste 100 de concursuri naţionale şi internaţionale.

A început să practice judo când era elevă în clasa a III-a la Şcoala nr. 16 din Ploieşti. „Antrenorul Mihai Trandafirescu a venit la şcoală şi a întrebat cine vrea să vină la antrenamente. Nu ştiam la început despre ce este vorba dar eram curioasă să aflu. Mi-a plăcut foarte mult în primele zile şi de atunci mă duc în fiecare zi la antrenamente”, spune Adriana. Tânăra îşi aminteşte că în clasele a IX-a şi a X-a i-a fost  mai greu pentru că dimineaţa trebuia să se ducă la şcoală, iar seara la antrenament.

Prima medalie de argint
Primul rezultat al Adrianei a fost în 2001 la un concurs desfăşurat la Bucureşti, unde a obţinut medalia de argint. „Am avut emoţii pentru că era şi primul concurs. Însă, când am intrat pe saltea acestea au trecut şi nu am avut niciun fel de probleme”.

Anul acesta, Adriana a participat la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale unde a obţinut medalii de aur. Cele mai grele i s-au părut competiţiile din Ungaria şi Germania, care erau pentru calificarea la Europene, unde Adriana s-a clasat pe locul V. „Erau sportive mult mai bune, mai bine antrenate. Cele mai de temut erau concurentele din Ungaria şi Italia”. Din clasa a treia şi până în prezent, tânăra spune că a participat la peste 100 de concursuri în ţară şi în străinătate la care a obţinut peste 50 de medalii.

Componentă a lotului naţional
De la 1 ianuarie anul acesta tânăra face parte şi din lotul naţional. „Am avut de trecut nişte probe sportive şi aşa am ajuns în lot. Însă, am ales să nu stau la Cluj acolo unde este lotul, ci să mă antrenez aici, în Ploieşti”, spune Adriana. Săptămâna aceasta, Adriana va pleca la un concurs la Sibiu unde speră să obţină un loc pe podium.

Cea mai gravă accidentare a Adrianei a fost pe când era elevă în clasa a IX-a. „La un concurs pe care l-am susţinut în Rusia m-am accidentat la umăr. După concurs ne-am antrenat cu ceilalţi participanţi, care erau şi de categorii diferite şi atunci am păţit accidentul”. Adriana nu s-a mai putut antrena timp de şase luni şi în această perioadă chiar s-a gândit să se lase de judo. „Mă gândeam că nu o să mai pot merge la antrenamente şi am vrut să renunţ, dar după aceea mi-am revenit”.

După fiecare meci, Adriana se uită cu antrenorul la caseta pe care are meciul înregistrat pentru a vedea unde a greşit şi cum să procedeze pe viitor. După terminarea clasei a XII-a, tânăra vrea să urmeze Facultatea de Sport de la Bucureşti sau Piteşti şi spune că se va transfera la un club din oraşul în care va urma studiile. Adriana spune că nu are restricţii de la mâncare, însă se cântăreşte în fiecare zi, iar dacă depăşeşte cele 63 de kilograme pe care le are trebuie să ţină regim.

Întrebări şi răspunsuri
Părinţii sunt de acord cu ceea ce faci?

Da, părinţii m-au susţinut întotdeauna şi au spus că atâta timp cât mie îmi place ce fac ei sunt alături de mine.

Ai timp liber?
În general, am foarte puţin timp liber pentru că trebuie să mă împart între şcoală şi antrenamente. În weekend sunt un pic mai liberă pentru că mă duc doar la sală.

Care este obiectivul tău pe viitor?
Vreau să mă calific la anul pentru Europene şi pentru Mondiale, iar pentru a reuşi acest lucru mă antrenez cât pot de mult.

Dintre toate concursurile la care ai participat, unde ţi-a plăcut cel mai mult?
Mi-a plăcut mult în Turcia şi Polonia. Mă refer aici la modul în care au fost organizate concursurile şi condiţiile de acolo.

Profil
Data naşterii

12.04.1001, Ploieşti

Studii
Grupul Şcolar Industrie Uşoară

Pofesie
Elevă, clasa a XII-a

Familie
Are o soră mai mică

Ce-i place
„Îmi place să mă plimb pe bulevard. Îmi place să merg în vacanţe la mare şi la munte. Când am timp liber, de multe ori mă odihnesc”.

Ce nu-i place

„Nu-mi place când e frig, în schimb iarna îmi place când e zăpadă. Nu-mi place modul de predare a unor profesori şi atitudinea acestora faţă de elevi”.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite