Vlad Ulmanu, de la UPG Ploieşti, pe podiumul celor mai bogaţi rectori din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit declaraţiei de avere, rectorul Universităţii de Petrol Gaze Ploieşti, Vlad Ulmanu, are un venit lunar net de peste 17.000 de lei. Acesta susţine că doar 4000 de lei din „fluturaş" reprezintă salariul de profesor universitar.

Econtext.ro a realizat un top al salariilor pe care le încasează rectorii celor mai importante instiutuţii de învăţământ superior din ţară. Pe locul trei se situează Vlad Ulmanu, de la UPG Ploieşti, cu un venit lunar de 17.575 de lei. În urma unui calcul simplu se ajunge la o sumă colosală: 210.900 de lei, pe care rectorul Universităţii Petrol Gaze din Ploieşti îi primeşte anual.

„Nu sunt bani nemunciţi"

„Vreau să specific faptul că cei peste 17.000 de lei nu reprezintă doar salariul de rector. Trebuie ţinut cont că în această sumă intră salariul de profesor universitar care corespunde vechimii, respectiv puţin peste 4000 de lei, gradaţia de merit, indemnizaţia de conducere şi ore în regim de plată pentru cercetare şi pregătirea tezelor de doctorat. Sunt multe rubrici trecute pe fluturaşul de salariu. Nu sunt bani nemunciţi" a declarat Vlad Ulmanu, rectorul UPG Ploieşti.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, cadrul didactic aflat la cârma instituţiei de învăţământ superior cu profil petrolier, din Ploieşti deţine trei apartamente în Bucureşti şi Sinaia, un teren în Capitală şi are numeroase conturi şi active în lei, euro şi dolari. Acesta este şi acţionar la patru firme.

Pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi rectori se situează Vasile Isan, rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, care primeşte lunar aproape 20.000 de lei. A doua pozitie este ocupată de Iosif Drăgulescu, rector al UMF Victor Babeş din Timişoara, care încasează un salariu  de 19.245 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite