Virozele şi pneumoniile au aglomerat spitalele din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prahovenii cu afecţiuni respiratorii au aglomerat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti (foto Alex Policală)
Prahovenii cu afecţiuni respiratorii au aglomerat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti (foto Alex Policală)

Ca urmare a schimbărilor bruşte de temperatură, numărul cazurilor de viroze şi penumonii aproape că s-a dublat în Prahova. Secţia de Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti funcţionează la capacitate maximă, aproape toate paturile fiind ocupate de bolnavi cu afecţiuni respiratorii.

„Ne confruntăm cu un număr crescut de cazuri. Din cauza frigului, bolnavii cronici au de suferit. Afecţiunile de care suferă s-au acutizat, şi ne-am trezit cu ei în spital. Avem foarte mulţi astmatici, şi pacienţi cu bronşite şi chiar şi cu pneumonii" a precizat medicul Ştefan Pavelescu, şef Secţie Interne, din cadrul Spitalul de Urgenţe Ploieşti.

„Foarte mulţi dintre bolnavii internaţi sunt oameni fără adăpost, care trăiesc pe străzi şi care, aşa cum ne-am obişnuit an de an, cum vine frigul, îşi fac apariţia la noi. Problema nu este aceasta, ci faptul că, după ce le facem tratament, nu avem unde să-i trimitem, nu pot fi scoşi în stradă, aşa că ocupă paturi pe care ar trebui să internăm alte persoane care au nevoie de medicamentaţie. Este nedrept", a mai spus dr. Ştefan Pavelescu.Nici cardiacilor nu le prieşte frigul din ultimele zile. Toate cele 100 de paturi ale secţiei unde sunt trataţi bolnavii de inimă sunt ocupate.

Pediatria, luată cu asalt

Şi Spitalul de Pediatrie din Ploieşti a devenit tot mai aglomerat în ultimele zile. Copii din tot judeţul ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe cu vărsături, febră foarte mare şi probleme digestive. Pentru a intra la medic se stă şi câte două ore la coadă. „Este lume multă. Copilului meu i-a venit rău noaptea, tuşea şi avea febră, nu aveam cum să-l duc mai întâi la medicul de familie. Eu stau la ţară şi am preferat să sun la Ambulanţă ca să-l aduc la spitalul din Ploieşti", s-a plâns Lenuş Vadu, mama unui copil de trei ani.  Medicii recomandă părinţilor să nu le administreze copiilor medicamente la întâmplare şi să se prezinte mai întâi la medicul de familie dacă cei mici nu se simt bine. Şi în policlinica spitalului pentru copii este înghesuială, mai ales la primele ore ale dimineţii. La cabinetele de aici sunt redirecţionate multe dintre cazurile care nu necesită intervenţie medicală de urgenţă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite