Viorel Dumitru este apicultor vestit în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Dumitru este mare consumator de miere
Viorel Dumitru este mare consumator de miere

Împreună cu soţia şi cu fiica sa, prahoveanul a pus pe picioare o afacere înfloritoare în domeniul apicol.

Pasiunea pentru munca cu albinele este transmisă de la socrii săi, producători de miere din zona comunei Dumbrava.

„Părinţii ne-au oferit doar doi stupi. După ani de lucru, am ajuns acum să deţinem nu mai puţin de 200 de stupi. La început, în urmă cu aproape 30 de ani, era practic o preocupare de după serviciu. Acum, ne ocupă aproape tot timpul. Însă nu am renunţat la locurile de muncă, care ne asigură o pensie. Şi bineînţeles, pentru că suntem o echipă, şi fiica noastră contribuie activ la dezvoltarea afacerii", susţine Viorel.

Apicultorul povesteşte că îşi organizează concediul din timpul verii pe lângă casă, ca să fie cât mai aproape de stupii săi. „Nu am fost niciodată plecaţi mai departe de 50-60 de kilometri de casă, la pescuit, cu cortul. Ne chemăm şi prietenii şi petrecem pe cinste. Nu ducem dorul litoratului şi nu ne interesează străinătatea. Suntem fericiţi şi aproape de casă", mai spune acesta.

Produse certificate

Viorel Dumitru este fericit că nu a fost nevoit, vreodată, să-şi vândă mierea la angrouri, acolo unde nu ar fi obţinut prea mulţi bani pentru marfa sa. Aşa că omul merge la târguri de profil prin ţară şi la tot felul de festivaluri, unde este imposibil să nu facă vânzare.

Oamenii au încredere să-i cumpere produsele, pentru că au certificat de calitate. „Atât eu, cât şi soţia, stăm de vorbă cu lumea care vine la standul nostru. Le spunem ce miere să consume pentru anumite afecţiuni, le dăm să guste, că aşa este normal. De aceea, în timp ne-am format o clientelă, şi ne ajută foarte mult recomandările celor care au cumpărat de la noi. Mierea nostră este curată, ecologică, şi toate celelalte produse apicole pe care le comercializăm", explică apicultorul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce impact a avut asupra vânzărilor reţeta Monicăi Tatoiu?

Vânzările au crescut cu aproape 30%, după ce a fost făcută publică acea reţetă, mai ales la miere de salcâm, tinctură de propolis şi lăptişor de matcă. În general orice produs apicol este bun ca adjuvant în tratarea unor boli.

Mierea zaharisită nu este ecologică?

Nu, acest lucru este greşit. Din contră, mierea care nu se zahariseşte este falsă, cu excepţia mierii de salcâm care nu se întăreşte niciodată. De exemplu, irlandezii şi britanicii folosesc cantităţi mari de miere zaharisită.

Profil

Născut

27 august 1957, la Ploieşti

Studii

Postliceala de Maiştri Petrolişti

Familie

Căsătorit, are o fiică de 24 de ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite