Violenţa în şcoli: elevii ploieşteni folosesc sprayuri lacrimogene la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele video de la Grupul Şcolar "Sfântul Apostol Andrei" nu-i ajută pe profesori să-i pună la punct pe elevi
Camerele video de la Grupul Şcolar "Sfântul Apostol Andrei" nu-i ajută pe profesori să-i pună la punct pe elevi

Profesorii şi autorităţile locale sunt, de cele mai multe ori, depăşite de situaţie, în problema violenţei în şcoli. Camerele video şi paznicii nu sunt de folos. Cristian Mihaiu, elev la seral, la Grupul Şcolar „Sfântul Apostol Andrei", a ajuns la spital după ce a fost bătut şi „parfumat" cu spray lacrimogen.

Chiar dacă cele mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti sunt supravegheate cu camere video şi păzite de gardieni, acest lucru se pare că nu-i poate determina pe elevi să fie cuminţi.

În decurs de o săptămână, doi liceeni au ajuns la spital, după ce au fost „pedepsiţi" de colegi de-ai lor şi de persoane străine, care au pătruns nestingherite în incinta şcolilor şi care au folosit sprayuri lacrimogene.

Cel mai recent caz a fost înregistrat în curtea Grupului Şcolar „Sfântul Apostol Andrei" din Ploieşti. Cristian Mihaiu, elev la seral, a ajuns la spital după ce a fost bătut şi „parfumat" cu o substanţă iritantă, de către doi intruşi chemaţi în ajutor de o colegă mai mică.

Singurele imagini înregistrate la dispeceratul de monitorizare existent la Poliţia Comunitară au fost cu un grup de elevi care se uitau insistent într-o parte. Bătăuşilor le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire.

Care este povestea elevilor implicaţi în incidentul petrecut la Grupul Şcolar "Sfântul Apostol Andrei" dar şi alte informaţii despre fenomenul violenţei în şcolile din Ploieşti, aflaţi astăzi în cotidianul "Adevărul de Seară", ediţia de Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite