Vinurile ecologice, vedete la „Târgul cu Bunătăți“ din Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Târgul cu Bunătăți" se întoarce la Sinaia, din 7 până pe 9 septembrie. Printre noutățile acestei ediții se numără vinurile celor de la Domeniile Franco Române, printre care se găsesc și vinuri ecologice.

Suprafeţele viticole ale Domeniilor Franco Române sunt cultivate ţinând cont de fazele lunii și sunt certificate ecologic, după regulile agriculturii biologice.

Viile aparţinând domeniului, 40 ha, sunt situate pe pantele blânde ale dealului Istriţa în mijlocul podgoriei Dealu Mare, în comuna Breaza din Buzău. Podgoria Dealu Mare se întinde pe 60 Km de-a lungul dealurilor subcarpatice de sud, profitând astfel de soare încă de dimineata și pe tot parcursul zilei. După ploaie, apa din solurile în pante line se scurge cu usurinţa, iar vântul întotdeauna prezent usucă rapid strugurii.

Deși renumită pentru strugurii rosii, regiunea viticolă Dealu Mare produce pe terenurile sale afânat calcaroase, struguri albi de înaltă calitate, dar si 3 ha de Chardonnay, soi nobil ce nu depășeste decât foarte rar 20.000 de sticle pe an.

Vinul Chardonnay este rodul visului unui burghinion specialist în Chardonnay și a unei inginere din România, convinsi că Dealu Mare este una din rarele regiuni viticole capabile să rivalizeze cu cele mai bune podgorii de Chardonny din lume. Alături de Chardonnay pe domenii se cultivă ecologic și Feteasca Neagră, Merlot, Pinot Noir.

Echipa româno-belgiană ajuta și comunitatea locala prin cumpărarea strugurilor de la micii producători locali care sunt transformați în câteva specialități apreciate de cunoscători- Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Merlot, Merlot Rose.

La târgul care se va desfășura în fața magazinului Winmarkt veți găsi și producătorii bunătăților binecunoscute deja: specialități din carne, brânzeturi și cașcavaluri, pâine de casă, dulciuri, fructe și legume proaspete, miere, tincturi, ceaiuri, bragă, cafea la nisip, dulcețuri și șerbeturi proaspete, ciocolată de casă care vin din toată țara: Brașov, Maramureș, Argeș, Neamț, Covasna, Arad, Bistrița Năsăud, Prahova, Dâmbovița, Mureș, Buzău, dar și din Olanda.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite