Viitura a izolat 250 de familii, într-o localitate din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de persoane din localitatea Ceraşu au rămas izolate, 11 poduri din metal şi din lemn au fost distruse complet şi alte şase au fost afectate, în urma unei viituri puternice venită pe râul Drajna.

Dezastrul a fost accentuat şi de alunecările de teren cauzate de ploile abundente din ultimele zile. Apa a inundat peste 50 de gospodării, unele dintre ele fiind în pericol de prăbuşire din cauza pământului care se surpă. Apa a pus la pământ copaci, culturile agricole au fost distruse aproape în întregime, şi zeci de animale din gospodăriile oamenilor erau să moară înecate dacă nu erau salvate de pompierii militari.

Cele mai mari pagube au fost semnalate în Slon, unul dintre cele şase sate componente ale comunei. Pentru ca localnicii izolaţi să se poată aproviziona cu alimente şi cu apă potabilă, autorităţile locale au făcut rost de bărci cu ajutorul cărora să poată transporta  produsele de pe un mal pe celălalt.

Se va face o estimare a pagubelor

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Prahova, în perioada următoare se va face o estimare a pagubelor provocate de viitură, pentru a se putea afla cu exactitate de ce fonduri este nevoie pentru refacerea infrastructurii. Situaţia este gravă, mai ales că niciuna dintre casele afectate de inundaţii nu este asigurată împotriva dezastrelor.

Chiar dacă nimeni nu a fost evacuat din zonă, autorităţile iau în calcul şi această posibilitate, în cazul în care va continua să plouă, iar apele se vor umfla din nou, făcând prăpăd în calea lor. Inundaţii au fost semnalate şi în localităţile Urlaţi, Vărbilău, Breaza, Mizil şi Vadu Săpat. Pompierii au fost solicitaţi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite