Vietnamezii au sărbătorit Anul Nou Chinezesc la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii vietnamezi de la Universitatea de Petrol Gaze din Ploieşti au sărbătorit aseară, departe de familii, intrarea în Anul Iepurelui de Metal. După ce au ciocnit un pahar de şampanie pe holul căminului şi au vorbit acasă, cu ochii în lacrimi, studenţii s-au întors în camere, la învăţăt, pentru că sunt în plină sesiune

Una dintre cele mai importante tradiţii legate de Anul Nou Chinezesc este ca această sărbătoare să fie ţinută în familie, lucru imposibil pentru cei 18 studenţi vietnamezi aflaţi la studii la UPG Ploieşti. Unii dintre ei nu au mai fost pe acasă de trei ani, însă nimic nu i-a împiedicat ca aseară, la ora 19.00, corespondentul miezului nopţii din Vietnam, să deschisă câteva sticle de şampanie, să-şi facă urări şi să vorbească acasă acasă, cu cei dragi, plini de emoţie şi cu ochii în lacrimi.

Mica sărbătoare s-a desfăşurat pe hol pentru că unele dintre palierele căminului unde sunt cazaţi şi o parte dintre camere sunt în renovare. Nici unul dintre aceste incoveniente nu i-a împiedicat să se simtă bine la „revelionul pe stil chinezesc".

image

Foarte conştiincioşi, vietnamezii sunt printre studenţii cu cele mai mari note din universitate, iar facultăţile pe care le urmează sunt printre cele mai grele, cu profil petrol şi gaze, aşa că au întrerupt repede sărbătoarea şi s-au întors în camere, la învăţat pentru că sesiunea este în plină desfăşurare.

Pham Khanh Van, 28 de ani

„Îmi doresc pentru noul an sănătate, bogăţie în lume şi pace. Am vorbit acasă, mi-e foarte dor de ei"

image

Nghia, liderul studenţilor vietnamezi

„Vreau pentru noul an note cât mai mari la facultate, sănătate pentru toţi oamenii şi, după ce termin studiile, să mă căsătoresc cu prietena mea"

image

Tran Huu Kien, 21 ani

„Anul Iepurelui sper să-mi aducă o prietenă frumoasă, cât mai mulţi bani şi taxe mai mici la cămin"

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite