Vezi cine vor fi viceprimarii Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Petrescu şi Alexandri Nicolae au mari şanse să fie viitorii viceprimari
Raul Petrescu şi Alexandri Nicolae au mari şanse să fie viitorii viceprimari

Negocierile politice pentru desemnarea celor două funcţii de viceprimari ai Ploieştiului sunt în toi. Cum PSD are primarul, PNL are dreptul, conform statutului USL, la cel puţin un vice. Pentru cel de-al doilea post e posibil să existe un compromis cu PP-DD-ul

PSD, PNL şi PC au început negocierile pentru funcţiile de viceprimari din judeţul Prahova şi pentru cele două posturi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. La Ploieşti, în municipiul reşedinţă de judeţ, unde este cea mai mare miză, PSD are primarul, aşa că statutul USL impune ca unul din viceprimari să fie de la PNL. Persoana creditată cu şansele cele mai mari este Alexandri Nicolae, fostul prefect de Prahova.

Cum USL are 14 consilieri din 27, deţine majoritatea simplă, dar este foarte probabil ca al doilea post de vice să fie oferit PP-DD-ului, în schimbul formării unei majorităţi liniştitoare. Aceleaşi informaţii spun că persoana cu şansele cele mai mari este Raul Petrescu, actualmente consilier la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi cunoscut ca un apropiat al liderilor PSD Prahova, unde a şi activat până nu demult.

VICEPREŞEDINŢII CJ

Acelaşi algoritm pare să se aplice şi la Consiliul Judeţean, unde repartizarea mandatelor este USL - 19, PDL - 13, PP-DD - 4. Din nou, cum preşedintele este din PSD, actualul vice, Mircea Roşca, liderul PNL Prahova, pare de neclintit din funcţie şi pentru următorul mandat. Al doilea post poate merge către Laurenţiu Rebega, preşedintele PC Prahova, în baza aceluiaşi protocol USL, sau către Auraş Dragomir, de la PP-DD, fost ocupant al acestei poziţii în perioada 2008-2011. Tot de dragul unei majorităţi confortabile, informaţiile noastre spun că Dragomir are cele mai mari şanse.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite