Ploieşti: Vânzătorii de pâine au fost amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Vânzătorii de pâine au fost amendaţi
Ploieşti: Vânzătorii de pâine au fost amendaţi

În primele două săptămâni ale lunii septembrie, reprezentanţii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Prahova au derulat mai multe controale la unităţile de panificaţie şi la magazinele care vând astfel de produse

Verificările au vizat modul în care sunt comercializate, etichetate şi prezentate produsele de panificaţie, dar şi felul în care se efectuează publicitatea acestora.

În cadrul controalelor au fost verificaţi  27 de agenţi economici din acest domeniu care îşi desfăşoară activitatea în Ploieşti dar şi în alte oraşe şi localităţi din Prahova.

“Au fost aplicate în total un număr de  de 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 210.500 lei şi au fost date totodată şi 10 avertismente”, explică directorul CJPC Prahova, inspector şef Corneliu Buzu.


Calitate inferioară
Cele mai mari neregului depistate la comercianţii de pâine sunt legate de calitatea necorespunzătoare a produselor de panificaţie. De exemplu, la pâinea de secară, în structura produsului s-au depistat urme de ingredient nedizolvat şi neomogenizat corespunzător.

Alţi agenţi economici nu au prezentat clienţilor o informare corectă privind compoziţia  produselor iar alţii vindeau pâine expirată. Inspectorii ploieşteni au prelevat probe ale unor produse care păreau a fi suspecte din punct de vedere al calităţii şi provenienţei ingredientelor lor, pentru a fi analizate la un laborator de specialitate din Bucureşti.

„Astfel de controale ar trebui realizate mult mai des pentru că există foarte multe fabrici de pâine însă de cele mai multe ori produsele care se găsesc pe piaţă sunt sub orice critică. Măsurile luate de OPC ar trebui să fie, în orice caz, mult mai severe”, este de părere ploieşteanca Ilioara Motoran.


 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite