Ploieşti: Vânzările promoţionale au atras amenzi de zeci de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Vânzările promoţionale au atras amenzi de zeci de mii de lei
Ploieşti: Vânzările promoţionale au atras amenzi de zeci de mii de lei

Unii dintre agenţii economici prahoveni care practică reduceri de preţuri sub diferite forme au fost sancţionaţi de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Prahova pentru încălcarea regulilor acestui tip de comerţ.

„Timp de nouă zile, am efectuat o acţiune tematică pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în ceea ce priveşte vânzările de soldare şi cele promoţionale, ocazie cu care au fost controlaţi 18 operatori economici, aplicându-se sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.500 de lei“, a declarat directorul adjunct al CJPC Prahova, Victoria Balaban. Cele mai multe dintre magazinele în care au fost depistate nereguli, respectiv zece, se află în Ploieşti.

Comisarii au constatat că se comercializa încălţăminte prin soldare la care eticheta cu preţul nou era lipită peste cea cu preţul vechi, fără a se da posibilitatea clientului să vadă cât costa înainte produsul, respectiv cât de mare este reducerea aplicată, se vindeau produse textile prin soldare şi promoţie însoţite de etichete cu elemente de informare netraduse în limba română, se comercializau confecţii textile brodate cu cristale swarovschi, acestea pietre nefiind menţionate pe eticheta produsului. Totodată, la unele magazine lipseau afişele cu datele la care încep şi se sfârşesc vânzările promoţionale şi lipsea chiar şi registrul unic de control în care comisarii să menţioneze cele constatate.

Scuze fără acoperire
„Cei mai mulţi dintre agenţii economici încearcă să justifice neregulile constatate prin necunoaşterea legislaţiei. Ce altceva pot motiva? Nu au alte motive. În afară de sancţiunea contravenţională, s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru produse în valoare totală de 42.654 de lei“, a declarat Victoria Balaban. Este vorba despre încălţăminte, costume de damă, fuste, bluze şi articole bărbăteşti, ca de exemplu pantaloni, tricouri şi costume.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite