Ploieşti: Valiză suspectă în faţa Gării de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Valiză suspectă în faţa Gării de Sud
Ploieşti: Valiză suspectă în faţa Gării de Sud

Desfăşurare impresionantă de forţe, ieri, în jurul orelor 11.00, în faţa Gării de Sud din Ploieşti. Agenţi din cadrul Departamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă al IPJ Prahova, pompieri şi specialişti pirotehnişti ai SRI Prahova au intervenit pentru ridicarea unei valize suspecte abandonată în apropierea staţiei de autobuz din zonă.

 Alarma a fost dată de o vânzătoare de covrigi. „Am crezut că a uitat-o cineva. Eu am luat-o de mâner şi am ridicat-o, dar apoi am lăsat-o şi am anunţat poliţia, că aşa trebuia“, a declarat Floarea Sârbu. Sub privirile cetăţenilor uimiţi, care se aflau în trecere şi nu ştiau ce se întâmplă, pompierii au asigurat zona cu bandă de interzicere a accesului într-un perimetru de aproximativ 200 de metri pătraţi, dând posibilitatea pirotehniştilor să deruleze procedura standard pentru cazurile de ridicare a coletelor suspecte, colete în care se pot afla chiar bombe amplasate de terorişti.

Mai întâi a fost trimis să adulmece valiza un câine cu pregătire specială, apoi a fost efectuată o radiografiere a acesteia, cu echipament sofisticat. Ambele verificări au avut rezultat negativ, părând că nu se află nimic în interior. „Nu cred eu că se fac la noi atentate, dar ai ceva emoţii când vezi oamenii ăştia cum lucrează“, a mărturisit Ionel Oprea, unul dintre bărbaţii care au asistat la menevrele de ridicare.

În cele din urmă, valiza a fost dusă pe un câmp din incinta cimitirului Bolovani din Ploieşti, unde a fost deschisă de unul dintre pirotehnişti. În interior se aflau doar o etichetă de la o pereche de şosete şi ambalajul cartonat al unei cartele de telefonie mobilă. Cu alte cuvinte, alarmă falsă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite