Valea Prahovei se pregătește de sezonul de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împătimiţii sporturilor de iarnă au motive de bucurie. În staţiunile montane de pe Valea Prahovei se lucrează de zor pe domeniile schiabile pentru debutul sezonului rece.

La Sinaia, de exemplu, totul este pus la punct. Telegondola este funcţională, la fel şi celelalte instalaţii pe cablu. Reprezentanţii primăriei susţin că sunt pregătiţi şi pentru operaţiunile de deszăpezire, mai ales că se anunţă o iarnă timpurie. Salvamontiştii sunt antrenaţi şi ei pentru orice situaţie şi sunt bine echipaţi. Traseele montane sunt practicabile în acest moment. În Sinaia sunt  13 pârtii, dintre care nouă sunt omologate la nivel naţional, iar alte două- internaţional.

Se amenajează o nouă pârtie

Şi la Buşteni pregătirile sunt în toi. Aici se construieşte o nouă pârtie, pentru pasionaţii de schi şi snowbord. Totodată, pe vechea pârtie, Kalinderu 1, va fi montată o instalaţie de noctură, în valoare de aproape jumătate de milion de euro,  pentru cei care vor să schieze până după miezul nopţii. "În momentul de faţă suntem la finalizare cu o pârtie foarte performantă, cu grad de dificultate mare. Are trei ruperi de pantă cu o lăţime foarte mare care va rezolva problema aglomeraţiei pe Kalinderu 1 şi Kalinderu 2. Are o lungime de 1250 de metri" a precizat Ion Vasilescu, administratorul Pârtiei Kalinderu. În zonă va fi montată şi o instalaţie de produs zăpada artificială.

"Este o pârtie foarte spectaculoasă care se încadrează în toţi parametrii tehnici pentru snowbord, de exemplu, dar putem să o folosim şi pentru slalom uriaş. Este un lucru extarordinar că am reuşit să o terminăm anul acesta pentru ca în sezonul 2011- 2012 sportivii care se vor antrena pentru festivalul olimpic din 2013 să o poată proba", a precizat Emanoil Savin, primarul din staţiunea Buşteni. În plus, Fun Park-ul, inaugurat în urmă cu doi ani,este gata să primească valuri de turişti. Acesta este situat la baza pârtiei Kalinderu şi  se întinde pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Parcul de distracţii este dotat cu o pârtie de începători, pentru copii şi adulţi,  instalaţii pentru tubbing, carusel, tobogan şi escaladă.

Şi la Azuga se fac pregătiri pentru iarnă. Copiii şi începatorii care vor practica schiul vor avea o bandă nouă pentru urcat în vârful pârtiei.

Oferte pentru Revelion, pe Valea Prahovei

Proprietarii unităţilor de cazare de pe Valea Prahovei le oferă turiştilor pachete atractive pentru sărbătorile de iarnă, iar cererile au început deja să apară. De exemplu, cinci nopţi de cazare la Pensiunea Casa Albă din Buşteni, de Revelion, costă 1200 de lei pentru două persoane, preţ în care este inclus micul dejun şi masa festivă de Revelion. La Casa Iris din Sinaia, pachetul de Revelion, pentru un cuplu, care include cinci nopţi de cazare cu mic dejun, masa festivă în noaptea de Revelion, cu muzică şi program artistic, pracum şi acces gratuit la saună, Jacuzzi, fitness şi  parcare costă 1500 de lei. "Pentru cei care cumpără din timp pachete pentru Crăciun şi Revelion practicăm preţuri mai  mici. Facem reduceri cu până la 20% la cazare. Oricum, din cauza crizei ecomice, preţurile pachetelor turistice pentru Sărbătorile de iarnă au rămas aceleaşi ca anul trecut", a spus Teodora Ioan, agent de turism.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite