Vacanța altfel. Ateliere de olărit, cusut și pictură pentru elevii din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut, copiii au putut asculta povești la Muzeul de Istorie. Foto arhivă Adevărul Ploiești
Anul trecut, copiii au putut asculta povești la Muzeul de Istorie. Foto arhivă Adevărul Ploiești

Vacanțele petrecute la muzeu nu mai sunt o noutate în Ploiești, însă muzeografii găsesc în fiecare an alte activități care îi atrag ca un magnet pe cei mici. Anul acesta, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova se va desfăşura programul de vacanţă „Jocuri şi meşteşuguri la muzeu".

Programul se desfășoară în perioada 16 iulie-14 august 2012 și va cuprinde următoarele ateliere:

- atelier de olărit „Micii olari" - sub coordonarea meşterului olar Grigore  Ion Apostol de la Potigrafu. Copii cu vârste între 6-12 ani vor descoperi lutul şi modelarea lui, în zilele de luni şi miercuri, timp de o lună, între orele 9.30 - 11.00.

- atelier de cusut „Linia, nodul, crucea" - sub coordonarea restauratorului Sanda Balcan şi a conservatorului Camelia Bălan, copiii vor învăţa tehnica cusutului pe etamină, în zilele de marţi şi joi, între orele 9.30-11.00.

- atelierul de pictură - coordonat de Mihaela Tudor-voluntar, se va desfăşura în zilele de 17 şi 19 iulie 2012. Începând cu ora 16.00 , timp de o ora şi jumătate copiii vor învăţa tehnici de lucru cu acuarelele.

Elevii își pot petrece vacanța de vară și la Muzeul de Artă

Grupele de lucru nu vor depăşi 12 copii, la sfârşitul fiecărei zile aceştia fiind recompensaţi cu un dulce (bomboană).

Taxele de participare la ateliere sunt de 5 lei/atelier/copil sau 15 lei/abonament săptamânal (4 ateliere)/copil.

Numărul de contact pentru înscrieri este 0785 074 159 - Irina Voinescu, se mai pot face înscrieri și la adresele de e-mail: relatiipublice.muzeuistorie@yahoo.com, office@histmuseumph.ro.

Informațiile referitoare la programul de vacanță sunt afișate pe site-ul muzeului: www.histmuseumph.ro și pe contul de facebook Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite