VIDEO Un ploieștean a furat bijuterii de aproape un miliard de lei vechi, de la o casă de amanet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ploieştean de 26 ani a fost prins la Giurgiu, în momentul în care se pregătea să treacă frontiera. El este bănuit că a furat bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 86.000 lei, din casa de amanet la care era anagajat.

Pe 26 aprilie, administratorul unei case de amanet din Ploieşti a sesizat prin S.N.U.A.U. "112" faptul că gestionarul unităţii a plecat de la sediul societăţii, luând asupra lui bijuterii din aur în valoare de aproximativ 86.000 lei.

Din cercetări a rezultat că, în momentul în care a venit la sediul societăţii, administratorul a constatat că gestionarul nu se află la serviciu. La inventar, a constatat că din gestiune lipseau mai multe plicuri conţinând bijuterii, iar în unele din plicurile rămase, bijuteriile fuseseră înlocuite cu obiecte din metal de culoare albă şi galbenă.

Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat că în perioada iunie 2011-aprilie 2012, suspectul şi-a însuşit din gestiune diferite sume de bani, iar pentru a acoperi lipsa banilor a întocmit contracte de amanet fictive pe numele unor persoane inexistente, depunând în seif diverse obiecte confecţionate din materiale nepreţioase.

Pe parcursul cercetărilor a fost constatat faptul că atât sistemul de alarmă, cât şi sistemul de monitorizare video fuseseră deconectate.

Întrucât suspectul plecase de la domiciliu, el a fost dat în consemn la frontieră, seara trecută fiind depistat la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

El a fost adus la Ploieşti pentru continuarea cercetărilor, până în prezent reuşindu-se recuperarea parţială a prejudiciului creeat, prin recuperarea de la alte case de amanet a unei părţi din bijuteriile sustrase.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite