VIDEO Percheziții și sase dosare penale, în Prahova, pentru infracțiuni la drepturile intelectuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captură Poliția Română
Foto captură Poliția Română

Şase dosare penale întocmite, sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.500 lei şi bunuri confiscate în valoare de peste 26.000 lei este bilanțul unor percheziţii şi controale efectuate vineri de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au efectuat trei percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea de infracţiuni în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

Percheziţiile au avut loc în Câmpina şi în localităţile Urleta şi Măgureni, în timpul activităţilor desfăşurate poliţiştii descoperind unităţi de calcul folosite la reproducerea ilegală de opere purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, în special muzică şi filme.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 3 unităţi de calcul şi 470 de suporţi optici, bunuri susceptibile că au fost folosite sau provin din săvârşirea de infracţiuni.

Posesorilor acestor bunuri le-au fost întocmite trei dosare penale, ei fiind cercetaţi pentru contrafacere de mărci înregistrate.

Totodată, au fost efectuate şase controale la societăţi comerciale din Câmpina, unde existau suspiciuni de comitere de infracţiuni din sfera contrafacerii de mărci, inclusiv în domeniul jocurilor de noroc sau comercializării de obiecte vestimentare.

Pentru neregulile constatate pe timpul controalelor au fost întocmite alte trei dosare penale conform prevederilor aceluiaşi act normativ, şi au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.500 lei.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de peste 26.000 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite