VIDEO Nu se mai feresc. Urșii vin și ziua la tomberoanele din Bușteni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urșii gunoieri din Bușteni nu mai au nici o teamă de oameni și vin în oraș, după mâncare chiar și în timpul zilei, după cum o demonstrează un film postat pe YouTube de un localnic.

Fără teamă și prea puțin interesat de vecinătatea oamenilor, ursul își încearcă norocul la o platformă de gunoi din apropierea unor blocuri din Bușteni.

Utilizatorul care a postat filmul pe YouTube specifică faptul că ursul a venit la ora 20.30, cât era încă ziuă, pentru a încerca să mănânce la tomberoanele de gunoi închise, tot din cauza urșilor, cu un țarc. Animalul încearcă să deschidă țarcul și trage cu putere de lacăt.

Din păcate, țarcul a fost lăsat neterminat de primărie că doar au trecut alegerile. Cam timid acum din cauza spectatorilor, de regulă sare gardul când vine după lăsarea întunericului", mai scrie persoana care a filmat ursul.

Singura soluție, relocarea

În ultimii ani, urșii din Bușteni au început să-și facă apariția în stațiune și în timpul zilei, încurajați de comportamentul turiștilor care îi hrănesc și îi fotografiază.

Singura soluție este relocarea acestora (4 exemplare au fost mutate anul trecut în zone mai puțin populate de urși), proiect pentru care au fost alocați, în 2011, 175.000 de euro, bani din fonduri europene, a fost alocată pentru inventarierea urşilor, capturarea, tranchilizarea, montarea de aparate GPS şi monitorizarea acestor animale.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii Parcului Natural Bucegi continuă informarea, conştientizarea şi educarea turiştilor, dar şi a localnicilor în privinţa pericolelor la care se expun când hrănesc sau se apropie de aceste animale pentru a le fotografia sau filma.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite