VIDEO Nu intrați AICI dacă sunteți în Gara Sinaia. Puteți pierde trenul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Peleș, Cazinoul și peisajele nu sunt singurele atracții ale stațiunii Sinaia. Gara adăpostește o expoziție inedită de machete de trenuri, vagoane și căi ferate, o adevărată dioramă cu peisaje, oameni și clădiri în a cărei admirație poți pierde trenul spre casă.

Expoziția este descoperită de obicei întâmplător, așa cum i s-a întâmplat și unui utilizator YouTube care a postat un film cu machetele din mini-muzeul din Gara Sinaia.

Expoziția este un întreg sistem feroviar cu 150 de vagoane, 70 de locomotive și 300 de metri de linie ferată. Machetele au gări, depouri, tunele și viaducte, iar garniturile se strecoară printre arbori și munți.

Machetele au fost create de Alberto Drera, un italian pasionat de obiectele în miniatură. Artistul, care a locuit mult timp la Sinaia, a murit, însă, înainte de a realize o expoziție cu machetele. Visul a fost îndeplinit de fiica lui, care a donat Gării din Sinaia trenulețele electrice.

Machetele sunt copii ale unor gări din Elveția și Italia și respectă și cel mai mic detaliu al originalelor. Trenurile opresc în gări, oamenii sunt pe peron sau pe șantiere, iar mașinile sunt parcate în locuri special amenajate.

Într-una dintre stații este și vestitul Orient Express.

Muzeul poate fi vizitat în fiecare zi. Un bilet costă 6 lei, iar copiii, elevii și pensionarii plătesc 4 lei pentru intrare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite