VIDEO Jandarmi înarmaţi au escortat Steagul lui Ştefan cel Mare până la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagul a fost păzit de jandarmi (foto: stiriploiesti.ro)
Steagul a fost păzit de jandarmi (foto: stiriploiesti.ro)

La Muzeul Judetean de Istorie şi Arheologie Prahova,  unde a ajuns un transport extrem de valoros, cu piese de patrimoniu, au fost luate măsuri sporite de siguranţă. Cel mai important obiect este Steagul lui Ştefan cel Mare. Este pentru prima dată cand stindardul, unic şi de o valoare inestimabilă ajunge la Ploieşti.

Piesele de patrimoniu au fost aduse la Ploieşti în condiţii de maximă siguranţă, însoţite de jandarmi înarmaţi, iar muzeografii au fost foarte discreţi, nedorind să divulge locul de unde vine transportul şi valoarea de excepţie a exponatelor, informează stiriploiesti.ro. Cea mai importanta piesă adusă la  Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova este Steagul lui Ştefan cel Mare, care a fost brodat cu fir de aur pe mătase roşie, în stil bizantin, în secolul al XV-lea.

Steagul înfăţişează imaginea iconografică a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, socotit un simbol al biruinţei militare. A fost donat Mănastirii Zografu de la Sfântul Munte Athos, iar România l-a recuperat în 1917. Potrivit stiriploiesti.ro, stindardul va putea fi admirat de prahoveni în cadrul unei expoziţii care va fi vernisată pe 28 octombrie, eveniment pentru care conducerea la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova a luat măsuri suplimentare de pază.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite