VIDEO Dan Puric, la Ploiești: „Umorul românesc perturbă computerele lumii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Puric a magnetizat audiența la Ploiești
Dan Puric a magnetizat audiența la Ploiești

Actorul - scriitor Dan Puric și-a lansat duminică, la Ploiești, cartea „Fii demn!". Întâlnirea cu Puric a descrețit frunțile privitorilor, chiar dacă umorul a fost, pe alocuri, unul amar

Naționalismul, comunismul, consumerismul sau condiția intelectualului au fost doar câteva dintre temele abordate, în stilul caracteristic, de actorul Dan Puric.

„Umorul românesc perturbă computerele lumii", a definit Puric una dintre trăsăturile definitorii ale poporului roman despre care afirmă că nu-și poate explica de unde „țâșnește".

„Un baci, la țară, calm, în baston. Pe lângă el trece un tinerel de 20 de ani, transpirat, și îl întreabă dacă nu cumva a văzut o cireadă de boi. Da, ce, bă, te-ai rătăcit?", a fost exemplul lui Puric pentru a ilustra această idee.

Cu umor savuros și, pe alocuri, amar, Dan Puric nu s-a sfiit să-și afirme naționalismul și mândria fătă margini, de a fi român, în fața unui public cucerit de vorbele scriitorului.

La finalul a două ore de monolog, scriitorul a acordat și o sesiune de autografe.

Întâlnirea cu Dan Puric a făcut parte din programul Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu“, care se încheie duminică seară, la Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite