Nu se mai fură ţiţei. Hoţii au pus ochii direct pe conductă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă prahoveni au dat un nou înţeles noţiunii de furt de produs petrolier. Întrucât tronsonul care le trecea prin comună a fost dezafectat, bărbaţii s-au gândit că nici conducta în sine n-ar fi de lepădat. Ei au fost prinşi după ce săpaseră un şanţ de 40 de metri lungime şi tăiaseră câteva bucăţi de conductă

Nouă bărbaţi din comuna prahoveană Colceag au fost prinşi de poliţişti, în noaptea de marţi spre miercuri, în timp de încercau să fure o conductă dezafectată. Dezamăgiţi probabil că pe acolo nu mai curgea produs petrolier, hoţii au încercat să valorifice măcar conducta din metal. Ei au săpat un şanţ lung de 40 de metri şi au tăiat conducta cu mai multe unelte mecanice. Pe câmp au fost găsite mai multe lopeţi, dar şi lanţuri, scripeţi sau bârne din lemn, aduse pentru scoaterea bucăţilor din metal.
În momentul intervenţiei, poliţiştii i-au somat pe suspecţi, executând trei focuri de armă în plan vertical. Cinci dintre suspecţi au fost prinşi în imediata apropiere a şanţului pe care îl săpaseră pentru a sustrage conducta, ceilalţi luând-o la fugă. Din cauza întunericului, unul dintre suspecţii care au reuşit să fugă nu a observat o groapă de aproximativ doi metri adâncime şi a căzut în ea, fiind „pescuit" de poliţişti. Cele şase persoane depistate au fost conduse la sediul poliţiei, la scurt timp fiind stabilită şi identitatea celorlaţi trei suspecţi. Cu toţii s-au ales cu dosar penal pentru tentativă de furt calificat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite