Ploieşti: Ursoaica Tica e pregătită de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grădina Zoologică de la Bucov se fac pregătiri pentru sezonul rece. Administraţia parcului cu animale a luat deja o serie de măsuri pentru ca localatarii necuvântători să beneficieze de tot confortul termic în zilele cu temperaturi scăzute.

CITEŞTE ŞI:
Braşov: Un pui de urs va fi dus la Zărneşti, după ce a fost capturat în Sinaia

Speciile exotice de la Zoo Bucov vor avea parte de o atenţie sporită odată cu venirea frigului. Leii, de exemplu, vor beneficia de un sistem de încălzire. Pentru iarna aceasta, în adăpostul lor se va monta un rezervor de gaz care va asigura funcţionarea centralei termice până la primăvară. “Leii sunt printre cele mai privilegiate vieţuitoare de la Zoo.

Au casă nouă, încăperile în care dorm sunt prevăzute cu geamuri groase, securizate, care menţin căldura în interior, iar caloriferele vor fi instalate înăuntru, însă în afara gratiilor, astfel încât animalele să nu ajungă la ele”, a precizat Iulian Costache, purtător de cuvânt la Parcul memorial “Constantin Stere”, unde funcţionează Grădina Zoologică.

Şi maimuţele vor sta la căldură. la iarnă. Ele vor trece cu bine de sezonul rece cu ajutorului unui sistem electric, compus din două radiatoare pe halogen. În plus, locuinţele lor au fost căptuşite cu un material izolant termic. Confortabil se vor simţi şi păsările exotice, lângă caloriferele care urmează să fie montate în încăperile unde îşi duc traiul.

Hrană mai multă şi apă caldă
Căldură vor avea şi urşii bruni carpatini, despre care se ştie că nu hibernează în captivitate. Aceştia nu vor avea încălzire centrală, însă vor dormi pe straturi groase de paie, care să le ţină de cald. “În afară de sistemele de încălzire care urmează să fie montate, animalele vor parte de mai multă hrană, ele având nevoie de un număr mai mare de calorii pe timp de iarnă.

Raţia zilnică va fi suplimentată în funcţie de fiecare specie în parte. Până şi apa trebuie încălzită, însă doar atunci când temperaturile scad sub 0 grade Celsius”, a mai precizat reprezentantul Grădinii Zoologice.

Peste 300 de vizitatori vin săptămânal la Grădina Zoologică. Costul unui bilet de intrare este de cinci lei pentru adulţi şi de doi lei pentru copii. Cei care nu au împlinit încă şapte ani beneficiază de intrare gratuită.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite