Ploieşti: Urlaţiul a sărbătorit Drumul Vinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Urlaţiul a sărbătorit Drumul Vinul
Ploieşti: Urlaţiul a sărbătorit Drumul Vinul

Diverse sortimente de vin, prezentări şi degustări, dar şi expoziţii cu vânzare de produse agro-alimentare au avut loc în acest weekend

În zona centrală a Urlaţilui, adică lângă clădirea Primăriei, dar şi în cel mai important parc al oraşului, ieri şi astăzi a fost mare agitaţie. Comercianţi, muzicieni şi foarte mulţi spectatori au participat la a şasea ediţie a Zilelor Toamnei, un eveniment organizat de Primărie, Casa de Cultură şi Bibliotecă. Anul acesta, evenimentul a fost dedicat producţiei de vin şi de ţuică, în cadrul acţiunilor organizate de Consiliului Judeţean pentru a marca Drumul Vinului în tot judeţul Prahova. Serbările vinului au început încă din 18 septembrie, când a fost organizat la Fântânele lansarea oficială a două noi soiuri de vin, denumite Budureasca şi Origini, fiind urmată de un festival dedicat acestei băuturi, organizat pe 26 septembrie la Valea Călugărească.

Săptămâna viitoare, Drumul Vinului va ajunge la Ceptura, iar pe 18 octombrie şi comuna Fântânele va fi în sărbătoare, pentru ca pe 25 octombrie Drumul Vinului să se încheie în Prahova cu o petrecere câmpenească la Tohani. „Avem soiuri diverse de vin, de la fetească albă  la tămâios, tot vinul este făcut de noi, din via pe care o muncim, aici, lângă Urlaţi. Am vândut ceva vin dar mai bine am dat ţuica, cred că oamenii au apreciat mai ales faptul că este ţuică de prună, nu de tescovină sau alte resturi de fructe”, spune Traian, unul dintre comercianţi.

La standurile amplasate în faţa Primăriei comercianţii au expus atât produse alcoolice, cât şi fructe şi legume de sezon, diverse sortimente de brânzeturi şi pastramă de viţel sau de oaie. Pe lângă micii producători, la eveniment au fost prezenţi şi marile crame prahovene, care şi-au prezentat ofertele de anul acesta de vinuri alese. Fetească ală şi neagră, Merlot, Pinot Gris, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Muscat Ottonel sau Riesling Italian sunt câteva dintre vinurile prezente în acest weekend la Urlaţi. Pentru cunoscători şi nu numai, comercianţii au organizat şi o degustare de vinuri la standurile de prezentare.

Voie bună în aer liber

Chiar dacă vremea a fost mai mult mohorâtă, atmosfera din centrul oraşului a fost una de zile mari. În deschiderea Zilelor Toamnei, fanfara Consiliului Judeţean Prahova a susţinut un program special, iar apoi, pe scena amenajată în faţa Primăriei au urcat Maria Dragomiroiu, Voltaj, Alex, Spitalul de Urgenţă şi alţi artişti cunoscuţi, spre încântarea sutelor de spectatori.

„Am venit să văd cum cântă Voltaj pentru că îmi plac foarte mult şi nu îi mai văzusem până acum. Am venit cu fraţii mei şi cu o prietenă şi vream să stăm aici, în parc, până se termină tot spectacolul”, spune Ana Maria Tudorache, o elevă din Urlaţi. Petrecerea a continuat şi astăzi, urmând a se închiea cu un foc de artificii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite