Ploieşti: La Urlaţi se face terapie prin muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: La Urlaţi se face terapie prin muncă
Ploieşti: La Urlaţi se face terapie prin muncă

34 de persoane cu handicap, benefiari ai Centrului Pilot de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor Adulte cu Handicap „Casa Rozei” Urlaţi vor învăţa o meserie.

Asistaţii au vârste cuprinse între 21 şi 45 ani şi sunt încadraţi în gradul de handicap mintal, grav şi accentuat. În cadrul unui proiect de terapie ocupaţională la care participă, asistaţii vor deveni brutari, patiseri şi agricultori. Proiectul de terapie ocupaţională a fost realizat în colaborare cu o fundaţie, cu ajutorul căreia s-a obţinut şi finanţarea pentru dotarea atelierelor de lucru. Centrul are deja o brutărie în care asistaţii muncesc zi de zi, însă aceasta urmează să se extindă.

Produse pentru consumul propriu
Proiectul vizează crearea la Urlaţi a cinci ateliere de terapie ocupaţională, unde persoanele adulte cu handicap vor învăţa diferite meserii. Produsele obţinute aici vor asigura hrana pentru cele 51 de persoane câte sunt în Centrul “Casa Rozei”, iar în eventualitatea în care produsele nu vor putea fi consumate, acestea se vor îndrepta şi către alte centre din judeţ.

Obiectivele proiectului sunt îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru beneficiarii Centrului, dar şi dezvoltarea unor deprinderi de viaţă care să le permită integrarea în viaţa culturală, economică şi socială a comunităţii şi chiar dobândirea unui nivel corespunzător de independenţă.

Bugetul total al proiectului este de 187.112 lei şi este asigurat, în mare parte, de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, iar 10% suportă Asociaţia pentru Promovarea Învăţământului Special, a Terapiei Sociale şi a Agriculturii Biodinamice în România, asociaţia parteneră în acest proiect. Termenul de finalizare al proiectului este luna noiembrie 2009.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite