Update: Mihai Sorin, finul lui Liviu Luca, este cercetat pentru spălare de bani. 20 de milioane de lei nu pot fi justificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, fost director general al Petromservice, a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, la Ploieşti, fiind suspectat de spălare de bani într-un dosar în care ar fi vizate alte 12 persoane, între care un preot, afirmă surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihai Sorin, fost director general al Petromservice până în anul 2008, a fost ridicat de la locuinţa sa din Ploieşti, în urma unei descinderi a procurorilor DIICOT.

Mihai Sorin este suspectat de spălare de bani, delapidare şi constituire de grup infracţional, în acelaşi dosar fiind cercetate alte 12 persoane, între care un preot din Ploieşti.

În perioada 2003 - 2007, Mihai Sorin ar fi înfiinţat mai multe socităţi comerciale pe numele său sau ale unor apropiaţi. Aceste firme aveau contracte cu Petromservice, căreia îi livrau diferite produse sau servicii la preţuri supraevaluate, în dauna acţionarilor şi a statului, afirmă sursele menţionate.

Una dintre acuzaţiile din dosar este legată de firma Serapis, condusă de soţia omului de afaceri, firmă profilată pe servicii de curăţenie, care, potrivit anchetatorilor, ar fi executat lucrări de dezinsecţie la Petrom şi Petromservice, la preţuri supraevaluate.

De asemenea, o altă acuzaţie este legată de modul în care o parte dintre firmele coordonate de Mihai Sorin şi de apropiaţii acestuia primeau sponsorizări.

Mihai Sorin deţine un post de radio la Ploieşti şi are mai multe afaceri legate de comerţ în judeţul Prahova.

18 percheziţii domiciliare şi 12 persoane audiate

Procurorii au efectuat şi 18 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ploieşti şi judeţului Ilfov.

Cercetările au stabilit faptul că prin încheierea unor contracte fictive derulate de către S.C. PSV COMPANY SA (fostă PETROM SERVICE SA) a fost retrasă în mod nejustificat suma totală de aproximativ 20 milioane Ron, iar pentru disimularea fondurilor încasate învinuiţii au procedat la înfiinţarea a 18 societăţi comerciale în care aveau calitatea de asociaţi/administratori/împuterniciţi pe cont.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 10 învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 12 persoane faţă de care, la finalizarea audierilor se vor lua măsurile corespunzătoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite